Yediemin malları sattı!

Güncelleme Tarihi:

Yediemin malları sattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın bizzat yürüttüğü Paraşüt Operasyonu'nda inanılması güç bir olay ortaya çıktı. Operasyon sonucu gümrük kaçakçılığı ve çete suçlamasıyla tutuklanan Altınbaş Holding'in sahibi Mehmet Altınbaş'ın depolarında devlet tarafından el konulan malları, yediemin olarak atanan kişi tarafından satıldı.

Vergi ve gümrük kaçakçılığından yakalanana kadar devleti 37 milyon Dolar (Yaklaşık 260 trilyon lira) zarara uğrattığı belirlenen Altınbaş'ın, depolarında 120 ton Seylan çayı, 25 kiloluk torbalar içinde 800 ton yabancı menşeli pirinç, 50'şer kiloluk torbalarda 400 ton yabancı menşeli şeker, Malatya Şeker Fabrikası amblemli çuvallar içinde 1700 ton şeker ile 35'er tonluk beş TIR içinde 175 ton toz şeker ile tanklarda depolanmış tonlarca akaryakıt ve madeni yağ çıktı. Emniyet, Maliye ve Gümrük müfettişleri bu malların sayımını 10 işçinin çalışması sonucunda iki haftada çıkarabildi ve depo mühürlendi. Bu arada ilginç bir şekilde Altınbaş'ın da depo sorumlusu olan Yılmaz Çiçek, yediemin olarak atandı. Mallar piyasa değerinden satışa çıkarıldı ve alıcılar da bulunarak kağıt üzerinde satış gerçekleştirildi.

DEPOLAR BOŞALMIŞ

Alıcılar depolara ulaştığında korkunç gerçek ortaya çıktı. El konulan malları kağıt üzerinde satın alan kişiler, depolara gittiklerinde hiç mal kalmadığını gördü. Yılmaz Çiçek'in, depolarda bulunan malları kendi başına sattığı belirlendi. Çiçek ve 8 gümrükçü gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Hürriyet'in sorularını yanıtlarken, duyduklarına bir süre inanamadığı belirtti. Operasyon sonucunda bazı kamu görevlilerinin de gözaltına alındığını hatırlatan Tantan, ‘‘Biz buradan Paraşüt Operasyonu yapıyoruz. Bu kadar savaş veriyoruz, geldiğimiz noktaya bakın. Ne diyeyim artık, ben de bilemiyorum’’ dedi.

Maliye Bakanı Sümer Oral da karşılaşılan durumun hiç de hoş olmadığını belirterek, ‘‘İlgili defterdarlıktan aldığım bilgilere göre yedieminin atanmasında Maliye'nin bir sorumluluğu yok’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!