Yedi belediye başkanı İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Yedi belediye başkanı İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aralarında Rotterdam ve Amsterdam'ın da bulunduğu yedi Hollanda kentinin belediye başkanı deprem zararlarının hafifletilmesi için bugün İstanbul'a geliyor.

Hollanda Belediyeler Birliği, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'ne başvurarak iki ülke belediyeleri arasında öncelikle deprem zararlarının hafifletilmesi için işbirliği yapmak istediklerini bildirdi. Bu amaçla Deventer, Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen, Alkmaar, Wageningen ve Leerdam kentlerinin belediye başkanları Türkiye'ye geliyor.

Ortak çalışma

Hollanda delegasyonunun 11-15 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Türkiye programında, bugün The Marmara Oteli'nde geniş kapsamlı bir seminerin ardından deprem bölgesinde yapılacak incelemeler de bulunuyor. Belediye başkanlarının bu girişiminin Hollanda Dışişleri tarafından da desteklendiği bildirildi.

Ziyaret programında kardeş şehirler oluşturulması ve benzeri projeler yer alıyor. Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada bu çalışmanın Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarının Hollanda yerel yönetimleriyle ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!