Ye kağıdı yok et kanıtı

Güncelleme Tarihi:

Ye kağıdı yok et kanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 22:46

Edirne Cumhuriyet Savcılığı iddianamesinden: FETÖ üyeleri, ‘üstlerinden’ aldıkları gizli talimatları gerektiğinde iz kalmadan yok edebilmek için, ‘yenilebilir kâğıtlara’ not alıyordu!

Haberin Devamı

HABERLEŞMELERİNİ ve eylemlerini gizlilik üzerine kuran Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin bazılarının, talimatları gerektiğinde çiğnenerek yok edilmesi amacıyla "yenilebilir kâğıt" üzerine yazdığı belirlendi.

Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 19'u tutuklu 43 şüpheli hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, örgütün gizlilik temelinde ilerleyen haberleşme yöntemlerine ve gizliliğin ihlal olması durumundaki "B planlarına" yer verildi.

İLK TERCİH KURYE
Örgütün en önemli haberleşme aracının GSM hatları olduğu ifade edilirken, bu hatların genellikle başkası ya da örgüt kontrolündeki kurum/kuruluş adına kayıtlı, abone bilgilerinden gerçek kullanıcısına ulaşılamayan hatlar olduğu tespitine yer verildi.Kuryenin en güvenli iletişim ağı olarak tercih edildiği kaydedilen iddianamede, bunun dışında internet üzerinden haberleşmeyi sağlayan programlardan da şifreli olarak iletişim kurulduğu vurgulandı.

‘ABİ, HOCAM’ YOKSA KODADI
Örgüt mensuplarının haberleşmelerde isim kullanmamaya azami özen gösterdiği tespitine de yer verilen iddianamede, şu ifadelere yer aldı: "Örgüt talimatları ufak kâğıtlara yazılmakta, hatta bu kâğıtların, lüzumu dahilinde yok edilebilmesi için yenilebilir özellikte olması sağlanmaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!