Yazlık sinema açık arttırmada

Güncelleme Tarihi:

Yazlık sinema açık arttırmada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bir türlü canlandırılamayan açık hava sinemalarının kaderini Sarıyer Zümrütevler'deki 300 metrekarelik sinema da paylaşıyor. Harap sinemanın hissedarlarından biri borcunu ödeyemediği için sinema haciz yoluyla satılıyor.

SARIYER Zümrütevler’deki, harabeye dönen eski açık hava sinemasının yarı hissesi Sarıyer İcra Müdürlüğü’nde açık arttırma yolu ile satışa çıkartıldı.

Sahipleri arasında Erol Aksoy’un kardeşi Ali Erkan Aksoy, Sevgi Atalay, Ümit Örtmen’in de bulunduğu açık hava sinemasına yarı hisse sahibi Osman Esen’in borçları nedeniyle bir süre önce haciz işlemi gerçekleştirildi.

Esen’in sahibi olduğu sinemanın yarı hissesi Sarıyer İcra Müdürlüğü’nde açık arttırma yolu ile borca karşılık satılmasına karar verildi. Arazide, 2960 sayılı Boğaziçi İmar Yasası’nın geçici 4. maddesi uyarınca inşaat yapılması yasak. Bu nedenle açık hava sinemasından başka bir iş için kullanılması zor. Arsada şu anda 300 metrekarelik yazlık sinemayla, bir pide fırını, bir inşaat deposu ve manav dükkanı bulunuyor.

60 milyar lira

Sarıyer İcra Müdürlüğü’nde yapılacak ilk açık arttırmada, 60 milyar lira değer biçilen eski yazlık sinemanın yarı hissesi gerçek değerinin yüzde 25 altında bir fiyatla satışa sunulacak. Yapılacak ilk açık arttırmada arsaya alıcı çıkmazsa, 10 gün sonra yapılacak ikinci açık arttırmada, arsa gerçek değerinin yüzde 60 altında bir fiyatla satışa sunulacak.

Ellili ve altmışlı yıllarda çok rağbet gören açık hava sinemalarının çoğu, daha sonra Sarıyer Zümrütevler'deki bu sinemanın kaderini paylaştılar. Yetmişlerde sinema salonlarının geçirdiği krize dayanamadılar. Kapalı salonlar daha sonra yeniden canlandı ve çeşitlendi. Ancak yazlık sinemalar ayağa kalkamadı.

1996'da Moda Deniz Kulübü, Yeşilyurt Deniz Kulübü, Conrad Otel, Enka tesisleri, Ortaköy Pasha vb. gibi yerlerde yeniden açık hava sinemaları hizmete sunuldu. Ancak bu moda da fazla uzun ömürlü olmadı.

Şu anda İstanbul'da Adalar'da, Maslak Parkorman'da, Bahçeşehir'de açık hava sinemaları bulunuyor. Geçen yıl Tarabya sırtlarında denize bakan büyük bir arazide bir de arabalı sinema açıldı. Önümüzdeki yaz bu tesisler yeniden hizmete girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!