Yazık oldu Sıdıka'ya

Güncelleme Tarihi:

Yazık oldu Sıdıkaya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dizinin sevilen oyuncuları Füsun Demirel, Ali Erkazan, Hasibe Özlem Eren ve Hakan Tanfer, diziden ayrılmalarının asıl sebebinin kendilerine iki yıldır imzalatılan ‘ilkel sözleşme’ olduğunu, ücretinse bardağı taşıran son damla olduğunu açıkladılar.

‘‘Para meselesi bardağı taşıran son damla oldu. Atıf Yılmaz bizi oyuncu yerine koymuyor, bizi yok sayıyordu. Çok ilkel bir sözleşme imzalatmaya çalıştı. Hakkımızı istedik. Yapamayacaklarını çok aşağılayıcı, küçük düşürücü sözcükler ve tavırlarla ifade etti. Füsun ve benim toplam istediğimiz para 800 milyondu. Tek bir oyuncunun istediği para değil’’ diyen dizinin başrol oyuncusu Ali Erkazan, Yeşilçam'a yıllarını veren bir yönetmenin bu kadar inatçı, hoşgörüsüz ve anlayışsız olmasına da çok şaşırıyor. Dizinin iki genç oyuncusu Hakan Tanter ve Hasibe Özlem Eren, popüler olmadıkları ve zor iş buldukları gerekçesiyle özür dilemek ve her koşulu kabul etmek üzere Atıf Yılmaz'ın odasına çıksalar da diziye geri kabul edilmediler.

Dizinin yeni oyuncularla da tutacağını düşünen ve Sermin Hürmeriç, Selçuk Uluergüven, Güven Kıraç ve Bennu Yıldırımlar'la yeni bir ekip kuran ve bir bölüm pilot çeken Atıf Yılmaz, anlaşma yapmaktan son anda vazgeçen Kıraç'ın da başlamadan diziden ayrılması üzerine şimdilik çekimleri durdurdu.

Ağustos ayından beri Yılmaz'la toplantı halinde olduklarını söyleyen dizinin eski oyuncuları, sözleşmede yer alan ‘‘Oyuncular yönetmenin ve yapımcının fikirlerine ters düşecek fikirler sunamaz’’ maddesine de çok kızdıklarını belirterek ‘‘Karşılıklı fikir alışverişi bile yapamadığımız bir ortamda bizim ne kadar verimli olmamızı bekliyorlar’’ dedi.

Yaklaşık iki yıdır Show TV'de ekrana gelen sevimli komedi dizisi ‘‘Sıdıka’’ artık eski oyuncularını kaybetti. Yeşilçam'ın emektar yönetmenlerinden Atıf Yılmaz, iki yıldır ekrana gelen ve yapımcılığını kendisinin üstlendiği ‘‘Sıdıka’’ dizisinin dört oyuncusunu ücret konusunda anlaşamadıklarını bahane ederek diziden çıkardı.

Yeni ‘‘Sıdıka’’cılar

Ali Erkazan, Füsun Demirel, Hasibe Özlem Eren ve Hakan Tanfer ayrıldıktan sonra yeni bir ekiple Sıdıka'yı çeken Atıf Yılmaz yaptığı bir pilot çekimden sonra diziyi durdurmak zorunda kaldı. Selçuk Uluergüven, Sermin Hürmeriç, Bennu Yıldırımlar ve Güven Kıraç'la oluşturulan yeni ekip test çekimlerden sonra kanalın projeyi onaylamaması üzerine şimdilik elleri bağlı kaldı. Projeyi ilk önce iyi bulduğunu ancak kendisine sunulan sözleşmeden çok büyük rahatsızlık duyduğun söyleyen Kıraç, anlaşmadan vazgeçtiğini açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!