Yaz yağmuru Türkiye'yi felç etti

Güncelleme Tarihi:

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 19:52

Haziran ayının sonu olmasına rağmen Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı hava cumartesi günü Türkiye'nin birçok şehrinde su baskınlarına neden oldu.

Haberin Devamı

İzmir'de de etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış sırasında Çiğli'deki bir alışveriş merkezinin depo bölümünün çatısı çöktü.Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan yağış Çankaya Bademlidere Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi 259/2 sokakta bulunan bazı apartmanlarda su baskınına neden oldu. Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’nde de şiddetli yağmurun ardından bir eve isabet eden yıldırım etti.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN

İZMİR

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti


İZMİR'de sağanak yağış kent merkezi ve çevre ilçelerde yaşamı olumsuz etkiledi. Şemsiyesiz yakalanan İzmirliler ıslanırken, esnaf yağmur sularının işyerlerine girmemesi için mücadele verdi. Çiğli'deki bir AVM'nin depo çatısı çöktü, iki kişi panikle kaçarken yaralandı.

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti


AVM'NİN DEPO ÇATISI ÇÖKTÜ

Haberin Devamı

Sağanağın şirddetlendiği saatlerde Çiğli bölgesinde fırtınanın hızı 75 kilometreyi buldu. Çiğli'de İzmir'in en büyük AVM'lerinden birinin depo bölümünün çatısı fırtına ve sağanağın arttığı sırada büyük bir gürültüyle çöktü. Bu sırada panik yaşandı. Korkuyla kaçmaya çalışan iki kişi düşerek hafif yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi gönderildi. AVM'nin alışveriş yapılan bölümündeki İzmirliler de büyük korku yaşadı. İtfaiye ve belediye ekipleri çöken çatıyı kaldırıp altına baktı ve kimsenin bulunmadığını görünce rahat bir nefes aldı.

UŞAK

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti

Uşak’ta 1 saatlik sağanak hayatı felç etti

UŞAK’ta bastıran sağanak yağmur, cadde ve sokakları dereye döndürürken, çok sayıda ev ve işyerini su bastı. 1 saat aralıksız devam eden sağanak ardından, İzmir- Ankara, Uşak-Eşme karayolları ulaşıma kapandı, çok sayıda araç yolda kaldı. Şehir merkezinde yolun çökmesi sonucu bir cip çukurda asılı kaldı.

Haberin Devamı

Meteorolojinin Cuma günü yaptığı uyarı ardından beklenen sağanak yağmur, bugün saat 13.00 sıralarında başladı. Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmur, İzmir-Ankara ve Uşak- Eşme Karayolları ile Orhan Dengiz Bulvarı, Zübeyde Hanım, Hakkı Yağcı ve İsmetpaşa Caddeleri’ni suyla doldurdu. Araçlar ve yayalar yolda ilerlemekte güçlük çekti, zemin kattaki çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

ANKARA

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti


Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan yağış Çankaya Bademlidere Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi 259/2 sokakta bulunan bazı apartmanlarda su baskınına neden oldu.

MANİSA

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti


Manisa'da sağanak etkili oldu

Manisa ve ilçelerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.Yunusemre ilçesinde öğleden sonra başlayan gök gürültülü sağanak, Horozköy bölgesi Cumhuriyet, Fevzi Çakmak, Atatürk, Güzelyurt Mahallelerinde etkili oldu.Bölgede 100'e yakın ev ve işyeri su altında kaldı. Yollarda biriken yağmur suları ise yayalar ile araç sürücülerine zor anlar yaşattı.Evleri ve işyerleri su altında kalan vatandaşlar kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalıştı.

Demirci'de sağanak

Demirci ilçesindeki sağanak ise öğle saatlerinden itibaren etkili oldu. Sağanak nedeniyle Pazar ve Hacı Hasan mahallelerindeki ana yol bağlantıları kullanılamaz hale geldi. Yol, Demirci Belediyesine bağlı ekipler tarafından trafiğe kapatıldı.Yağışların devam etmesi ve olası bir olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerin hazır halde bekletileceği belirtildi.

KIRŞEHİR

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti


KIRŞEHİR'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Kırşehir'de akşam saatlerinde başlayan ani yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Caddesi, Lise Caddesi ve Terme Caddesi üzerinde trafik yoğunluğunu kontrollü şekilde sağlamaya çalışırken, Kırşehir Belediyesi ekipleri de su basmalarına karşı şehrin önemli noktalarında önlemler aldı. Yağışlara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar dükkanlara sığınırken, belediye olası sel baskınları için Ak Masa irtibat numarasının aranmasını anons etti.

ANTALYA

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti


ANTALYA’da öğle saatlerinde etkili olan yaz yağmuruna hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Antalya merkez ve bazı ilçelerinde etkili olan yağmur, saat 12.30 sıralarında başladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün dün yaptığı uyarıya rağmen yaklaşık 1.5 saat etkili olan yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve tatilciler zor durumda kaldı. Yağmura yakalananlar ıslanmamak için otobüs durakları ile işyerlerine sığınmaya çalıştı. Şort ve terliklerle yağmura yakalananlar, cadde ve sokaklardaki su birikintilerinde yürümekte güçlük çekti.

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti

Şiddetli yağmur araç trafiğini de olumsuz etkiledi. Özellikle kent merkezindeki ana arterlerde ve yollarda yağmur nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Sürücülere zor anlar yaşatan yağmur, saat 14.00 sıralarında şiddetini azaltarak durdu.

ERZURUM

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti


Erzurum’un Oltu İlçesi’nde son bir haftadır üst üste yağan dolu ve sağanak yağmurdan kapanan köy yolları dördüncü kez ulaşıma açıldı.
Erzurum’da bir haftadan beridir etkisini sürdüren sağanak yağmur ve dolu yağışı su baskınlarına ve köy yollarının tahrip olmasına neden oldu. Oltu’da kapanan köy yolları bir hafta içerisinde dördüncü kez ulaşıma açıldı. Büyükşehir Oltu Şantiye ekipleri gece gündüz demeden kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için seferber oldular.

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti

Oltu ilçe merkezi ve köylerde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ilçe merkezinde birçok işyerine ve bodrum kattaki evlere su dolarken köylerde ise yolları tahrip etti. Bir çok köy yolu yaşanan tahribat nedeniyle ulaşıma kapadı.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti


Eskişehir’de sabah saatlerinde başlayan kuvvetli yağmur günlük yaşamı güçleştirirken, hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve araç sürücülerini de zor durumda bıraktı.
Son yılların en yağışlı yaz mevsimini yaşandığı Eskişehir’de bir yağmur bir güneş şeklinde geçen hava şartları vatandaşlara ne yapacağını adeta şaşırdı. Sabah saatlerinde başlayan ve etkisini öğlen saatlerinde de devam ettiren yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Yolda biriken su birikintilerinden yürümekte güçlük çeken vatandaşlar, yağmurdan korunmak için de çareyi şemsiye kullanmak ve ve yağmurluklara sığınmakta buldu. Ayrıca araç sürücülerinin de yollarda biriken su topluluklarından geçerken zor anlar yaşadığı, bazı araçların da su birikintileri içinde kaldığı görüldü.

AFYON

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti


Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur nedeniyle yollar göle dönerken, vatandaşlar sokakta yürümekte zorlandı.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar’da saat 07.00 sıralarında gök gürültülü sağanak yağmur başladı. Yaklaşık yarım saat süren yağış yüzünden kent içi ulaşımda aksamalar meydana geldi. Vatandaşlar göle dönen yollardan karşıya geçmekte zorlanırken, araçların sıçrattığı su yüzünden de kaldırımda yürüyemedi.

Yağış nedeniyle bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. Çalışmayan sinyalizasyon sistemi nedeniyle de trafikte aksamalar oldu. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ekipler önlem aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yağışlı havanın Afyonkarahisar ve çevresinde 2 gün daha etkili olması bekleniyor. Aralıklarla görülecek şiddetli yağışın su baskını ve sele neden olabileceği uyarısı yapıldı.

BİLECİK

Yaz yağmuru Türkiyeyi felç etti



BİLECİK’TE SAĞANAK YAĞMUR HASARA SEBEP OLDU

Bilecik'te geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli yağışın sonucu cadde ve sokaklar su altında kalırken, sel birçok noktada çevresel tahribatlara sebep oldu. Sel sonrası parke taş döşeli yollarda derin yarıklar oluşurken yolun belirli kısmı çöktü. Yolda oluşan hasarlar araçların ulaşımında engel teşkil etmeye başlarken, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Aşırı yağış sonucu Ertuğrulgazi Mahallesinde yer alan 75. Yıl Cumhuriyet parkının yanında yer alan çocuk oyun alanı bir kez daha sele teslim oldu. Oyun parkının alanı tekrar çamur deryasına döndü.Yetkililer yağışların devam edeceğini vatandaşların sel ve su baskınlara karşı tedbirli olmalarını istedi.

OSMANİYE

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 1 saat aralıksız yağan şiddetli yağmur su baskınlarının yaşanmasına sebep oldu. Kadirli ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur dolayısıyla Cadde ve sokaklar su ile doldu, zemin katta bulunan bazı evlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı Kadirli ile Sumbas ilçesini birbirine bağlayan karayolunda su baskınından dolayı ulaşım güçlükle sağlandı. İlçede akşam saatlerinde etkili olan yağışlardan dolayı su baskınları yaşandı. Polis ve itfaiye ekipleri su baskını yaşanan yerlerde vatandaşları sık sık uyardı. Öte yandan sağanak yağıştan dolayı Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi yeni adliye civarında Kadirli ilçesi ile Sumbas ilçesini birbirine bağlayan karayolunda yaklaşık yarım metre yüksekliğinde su birikintisi meydana gelerek karayolu bir süreliğine ulaşıma kapandı. Zemin katlarda bulunan bazı ev ve iş yerlerinde de su baskınları yaşandı.

ZONGULDAK

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmurda, Göbü Köyü’ndeki Göbü Deresi taştı. Derenin çevresindeki cami ile bazı evleri su bastı.

İlçede sabah saatlerinde etkili olan yağmur, Göbü Köyü’nde taşkına yol açtı. Deniz kıyısındaki köyün içinden geçen Göbü Deresi yağmur nedeniyle taştı. Derenin kenarındaki Göbü Merkez Camii ile çevredeki bazı evleri su bastı. Caminin namaz kılınan bölümü ve bodrumunda tabutların bulunduğu yer sular altında kaldı, halılar zarar gördü. Vatandaşlar, evlerinin zemin katlarına giren suları tahliye etmeye çalıştı. Derenin üzerindeki 2 köprü taşkında zarar gördü. Göbü Köprüsü, çökme tehlikesine karşı ulaşıma kapatıldı. Yağmur nedeniyle yine derenin çevresindeki bahçeler zarar gördü.

Evini su basan 75 yaşındaki Ayşe Kurt, her yağmur yağdığında köyde taşkın riski yaşadıklarını belirterek, "Dere her yağmurda yükseliyor. Sabaha karşı şiddetli yağmurda uyandık. Camdan baktığımızda dere taşıyordu. Taşkına karşı duvar ördük. Ancak etkili olmadı. Eve kadar geldi sular. Ekili alanlar zarar gördü" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!