Yaz yağmuru 4 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Yaz yağmuru 4 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yağışlı hava, yurtta 4 kişinin ölümüne yolaçtı. Diyarbakır, Kütahya ve Sıvas'ta 3 kişi yıldırım çarpması, Malatya'da da bir kişi, selin sürüklediği kaya parçasının altında kalarak can verdi.

Yurdu etkisi altına alan yağışlı hava, can ve mal kaybına yol açtı. Olumsuz hava koşullarının aralıklarla haftasonuna dek süreceği kaydedildi.

Kütahya'nın Aslanapa İlçesi Aslıhanlar Köyü'nde 21 yaşındaki Ayşe Kara, Sıvas'ın Hafik İlçesi'ne bağlı Topçuyeniköy'de 13 yaşındaki Zeynep Mete, Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesi'nde 44 yaşındaki Besim Yalvaş yıldırım düşmesi sonucu öldü. Malatya'nın Doğanşehir İlçesi Reşadiye Köyü'nde de yağıştan korunmak isterken ağaç kovuğuna giren 71 yaşındaki Mehmet Sülü, selin sürüklediği kaya parçasının altında kalarak öldü.

Kütahya'nın Servi ve Kırküçevler semtlerinde çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Erzurum'un Ilıca İlçesi Başçakmak Köyü'nde 45, merkeze bağlı Taşçıgüney köyünde de 15 ev oturulmaz hale geldi. Başçakmak Köyü'nde 100 kadar küçükbaş hayvan, sel sularına kapılarak telef oldu. Erzurum'da son 24 saatte metrekareşe 24 kilogram yağış kaydedildi. Manisa'da Alaşehir Çayı, barajdan su tahliyesiyle birlikte taştı, Toygar Köyü'nde 2 bin dönüm bağ su altında kaldı. DSİ'yi suçlayan köylüler, 600 milyar lira zararları olduğunu belirterek Kaymakamlığa başvurdu. Yetkililer bütün köylere duyuru yaptıklarını, su boşaltma çalışmalarının da sürdüğünü bildirdiler. ANAP Manisa Milletvekili Tevfik Diker, DSİ Genel Müdürü Doğan Altınbilek'e dilekçe gönderip, gerekli işlemin yapılmasını istedi.

Denizli'nin Cankurtaran Beldesi'nde yağmur ve dolu, çevreyi sular altında bıraktı. 500 dekar ekili alan selden zarar gördü. Menevşe Deresi'nde suların yükselmesi panik yarattı. Evlerini boşaltan belde halkı geceyi dışarıda geçirdi. Belediye görevlilerinin dere etrafına, ağaç kütükleri ve taşlardan yaptığı set, muhtemel faciayı önledi. Hasar tespit çalışmalarına başlandı.

İstanbul'da da yoğun yağışlar, dün pek çok yolun sular altında kalmasına neden oldu, trafik sabah saatlerinde kilitlendi. Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre İstanbul'da 14 ve 15 Mayıs'ta yağış görülmeyecek, ancak İstanbullular hafta sonu tatillerini yağmurlu geçirecek. Dün saat 09.00 itibariyle İstanbul Yeşilköy'de metrekareye 11 kilogram yağmur düştü. 17-18 derece dolayında olan hava sıcaklığı hafta sonu da aynı olacak. Hava sıcaklığı yarın ve cuma günü 1-2 derece yükselecek. Nem oranının yüzde 80 ile yüzde 90 arasında bulunduğu, bunun da normal olduğu bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!