Yaz gecelerinin modası guruba karşı detoks kokteyli yudumlamak olacak

Güncelleme Tarihi:

Yaz gecelerinin modası guruba karşı detoks kokteyli yudumlamak olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2003 01:50

İstanbul'un gece hayatı, bahar yorgunluğunu üstünden atmaya başladı, yaz eğlencelerinin değişmez mekanı Boğaz, 2003 yazını karşılamaya hazır.

Hit mekanlar yazlıkları paylaştı, trendsetterlar köşelerini çoktan kaptılar, büyük yarış bir-iki hafta içinde başlıyor. Bakalım gece hayatının liderleri bu yaz önümüze hangi vitrinleri koymuşlar, bu yaz nereye gidilecek, ne içilip, ne dinlenecek? Size hemen en önemli ipuçlarını verelim: Bu yaz eğlence erken saatte güneş batışıyla başlayacak, taze meyve sularıyla yapılan detoks kokteyller içilecek.

2003 yazının geçmiş yazlardan en önemli farkı eğlencenin erken saatlerde başlayacak olması... Bu yıl moda, bermudaları çekip, erken saatte 'mekanda' köşe tutmak, 'sağlıklı' içkileri yudumlayıp geceye güneş batışını seyrederek başlamak.

Nitekim bu trendi İzzet Çapa'yla ortaklık kuran Kuruçeşme Zihni'de görüyoruz. İzzet Çapa'nın ‘‘burjuva-anarşist’’ tarzı ‘‘günbatımı konsepti’’yle birleşince ortaya bermuda partileri çıktı. Şimdi Zihni-Friends'in zemini çim kaplı, bambu dekorlu, palmiye ağaçlı mekanı pazar öğleden sonra bermuda partileriyle konuşuluyor.

Safran'ın sahibi Aslı Altan günbatımı konseptinin teorisyenlerinden. Eğlenceye niye erken saatte başlandığını şöyle anlatıyor: ‘‘İnsanlar konuşamadıkları yüksek volümlü müziklerden sıkıldılar. Nereye gitseniz artık her yerde bu var. Onlara dinlenebilecekleri, sohbet edebilecekleri bir zaman dilimi de sunmak gerekiyor.’’ Demekle de kalmıyor, kendi mekanlarında daha Akdenizli bir müzik politikası güdeceğini söylüyor. Altan kesinkes kararlı: Daha derin dinlenmek isteyenlere Bodrum-Türkbükü'nde ağaçlı-hamaklı yeni bir mekan açıyor.

Günbatımı konseptine bu yıl Reina da asılacak. Reina bu yaz erken gelen müşterilerini ağırlamak için saat 15.00'ten itibaren happy hour uygulamasına geçiyor. Yani 15.00-20.00 arasında içkiler daha ucuz olacak, böylece bu trend iyice yerleştirilecek.

Laila'sız 'Akşamüsütü buluşalım' tribi olur mu hiç? Ama sürpriz günbatımı konsepti için yapacakları 'atraksiyon'un gizli olduğunu, merak edenlerin ayın 29'undaki açılıştan sonra bu sürprizi göreceklerini söylüyor.

Anladık, işten çıkıp alelacele üstümüze bir şort geçirip sokağa fırlayacağız ama neler içeceğiz peki bu yaz?

HORMONSUZ EĞLENCE

Bir kere frozen (yarı donmuş) içkileri tahttan indirmek mümkün değil. İster votkayla ister tekilayla, çilekli, kavunlu, şeftalili frozenlar pipetlerden kana kana çekilecek.

Ama bu yazın asıl içki trendi sağlıklı sarhoşluk. Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun kısa süre önce dilimize kazandırdığı detoks kavramı bu yazın içkilerine de damgasını vuracak. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan kivi gibi meyvelerden elde edilen taze meyve sularıyla yapılan içecekler bu yaz barmenlerin ilk önerisi olacak. İzzet Çapa, bu konuda Dr. Müftüoğlu'nun görüşlerine de başvurdu ve bu yaz Zihni'de sunacakları detoks içkilerden oluşan yeni trende bir de isim buldu: Hormonsuz eğlence.

Reina da, votka ve Cointreau ile yapılan 'cosmopolitan' başta olmak üzere taze meyve sularıyla yapılmış kokteylleriyle hormonsuz eğlence trendine iyi hazırlandı. Şefik Öztek ise bu yaz Lalia'da taze meyve suları ve votkanın ön planda olacağını söylüyor.

Safran deniz kenarına iniyor onun yerine Ta Nisia geliyor

Geçen yazın en popüler mekanı Reina'da bu yaz bazı değişiklikler var. Tepedeki gazebosuyla Reina'nın parlayan yıldızı olan Safran, bu yaz leb-i derya. Safran, Nişantaşı Niş'le birlikte Reina'nın sol alt kanadında. Safran'ın yerine ise adını bu kış duyurmaya başlayan Yunan lokantası Ta Nisia var. Dragon ve Köşebaşı aynı yerdeler. Sezona geç başladığı için parlak bir yaz geçiremeyen balık lokantası Çatana'nın yerinde ise İşkuleler'den bir misafir var: İtalyan lokantası Mirror. Ninja'nın sevimli Japon ustaları yok. Onların yerine bu yaz Benihana taşınıyor. Baci'nin balkonuna ise Şamdan geliyor. Laila'da ise bu yaz Lübnan mutfağı olan Naya, Pera-Tai, suşi üzerine Mori, Mezzaluna, Cafe de Paris, Tarihi Karaköy Balıkçısı, Yılmaz Erdoğan'ın Yazı Kebapçısı ile Park Şamdan var.


NASIL EĞLENECEĞİMİZE ONLAR KARAR VERİYOR

ASLI ALTAN

Beyoğlu'ndaki ilk mekanı Safran'la meşhur oldu. Geçen yaz Safran'la birlikte Reina'ya taşındı, kış sezonu ise Karaköy Liman'a... Bu yaz Niş'le ortak Niş Safran adıyla yine Reina'da bir yer açıyor. Altan Bodrum Türkbükü'nde de ismi henüz belli olmayan bir yer hazırlıyor.

CELAL ÇAPA

Sarayburnu Sepetçiler Kasrı'ndaki Hammam bu yaza yine tek tabanca giriyor. Çapa ortak kabul etmiyor. Canlı müzikte ısrarlı.

İZZET ÇAPA

Etiler'de Trends & Friends'le geçen kışın en konuşulan mekanlarından birini yaratmıştı. Yazın Zihni'yle Kuruçeşme'de çalışacak. Bir de Taksim'deki Fourteen'i (14) ele aldı ve Akademi 14 adıyla yeniden açacak.

ZİHNİ ŞARDAĞ

Kuruçeşme'nin en eski mekanlarından Zihni, geçen yıl Safran'la anlaşmak istemiş, ama bu gerçekleşmemişti. Bu yıl İzzet Çapa'yla ortaklık kurdu ve adı Zihni & Friends oldu.

MEHMET TEOMAN

2002 kışında Beyoğlu Coco Palace'ı patlatan Mehmet Teoman, geçen yazı Bodrum'da geçirmişti. Bu kış Tünel'deki Gramofon'da kışladı. Gramofon yazın devam ederken Ginger'la da eski Garden 74'te olacak.

MENDERES UTKU

Kılavuzu Menderes Utku olanlar bu yaz yine Boğaz karmaşasından uzakta herkese tepeden bakacaklar. 2002 yazında Tepebaşı'nda adını duyuran Nuteras, bu yıl haziran başında açılıyor.

MEHMET KOÇARSLAN

Bu adamın bu işe yeni girdiğine inanmak mümkün değil. Hep doğru kararlar alıyor, doğru ortaklıklar kuruyor. Reina'da perdenin arkasındaki adam.

ŞEFİK ÖZTEK

Tekstil kökenli olan Öztek Buddha Bar'la başladığı gece hayatına Eski Pasha'yı Laila'ya çevirerek önemli bir imza attı. Maksim faciasından sonra bu yıl Laila'da dördüncü yazına hazırlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!