Yaya geçidinde ‘cinayete’ tahliye

Güncelleme Tarihi:

Yaya geçidinde ‘cinayete’ tahliye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 07:00

İstanbul Maltepe’de 18 Ocak’ta yaya geçidinden geçmek isteyen Seda Doğan’a Nurullah U.’nun (22) kullandığı otomobil çarptı.

Haberin Devamı

Çarpmanın etkisiyle Doğan metrelerce savrulurken, Nurullah U. da durmayarak yoluna devam etti. 1 hafta hastanede yoğun bakımda tedavi gören Doğan hayatını kaybetti. İş yerine giden Nurullah U. burada polis tarafından gözaltına alındı. Nurullah U.’nun ehliyetinin olmadığı belirlendi.

Nurullah U. mahkemede kendisini, “Ehliyetim kaza günü yoktu. O gün hava yağışlı olduğu için aracı almıştım. Ertesi gün ehliyet sınavım vardı. Araç kullanmayı biliyorum ancak çok fazla araç sürmüşlüğüm yoktur” diyerek kendini savundu. Bilirkişi raporuna göre; 108 kilometre hızla kaza yaptığı belirlenen Nurullah U., 4 yıl 6 ay hapis cezası alarak tahliye edildi.

‘DURMADAN KAÇIP GİDİYOR’

Seda Doğan’ın ailesi karara tepki gösterdi. Doğan’ın erkek kardeşi Emre Doğan, “O kadar hızlı vuruyor ki aracın plakası da düşüyor. Durmadan kaçıp gidiyor. Dursaydı belki müdahale etseydi belki kurtarabilirdik. Bence kaza değil, bizim nezdimizde bu bir cinayet” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!