Yavuz Çetin'den Türkçe blues

Güncelleme Tarihi:

Yavuz Çetinden Türkçe blues
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yaklaşık 15 yıldır müziğin içinde olan Yavuz Çetin, blues ve rock öğeleri içeren ‘‘İlk’’ adlı albümünü tamamladı. Önümüzdeki günlerde piyasada olacak çalışmasında yer alan tüm şarkılara söz yazarı ve besteci olarak imza atan Çetin, Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü'nde altı yıl eğitim gördü. Yoğun gece çalışmaları nedeniyle müzik eğitimini tamamlayamayan Yavuz Çetin'in önce, ‘‘Hard Time Passengers’’ta gitar çaldı. Daha sonra ‘‘102 Sayfa’’ adlı grupla müzik yapan genç yorumcu, üniversite yıllarında da ‘‘Labirent’’ adlı grubu kurdu. Bir dönem Ali Otyam'la ‘‘Pi’’ grubunda çalan Yavuz Çetin, gece çalışmalarını, 1990 yılında kurduğu ‘‘Blue Blues Band’’ isimli coverband grubuyla sürdürüyor.

GİTAR TUTKUNU

Gitar konusunda ‘‘Reformation’’ adlı albümüyle büyük çıkış yapan Hasan Cihat Örter'den büyük destek alan Çetin, blues gitarı alanında Türkiye'deki en yetkin isimler arasında gösteriliyor. Gitarda başarılı olabilmek için kendisini sürekli geliştiren, yurtdışından getirdiği kasetlerle eve kapanan ve haftalarca evden çıkmayan Yavuz Çetin tam bir gitar aşığı. Türkiye'nin bugün gitar alanında en iyilerinin başında yer alan Çetin, aynı zamanda yaptığı reklam müzikleriyle de tanınıyor. Başta Coca Cola olmak üzere bir çok reklamın müziğini yapan sanatçı aralardaki gitar sololarıyla, bancı gitar virtüözlerini aratmıyor.

Ercan Saatçi ve Aykut Gürel yönetimindeki Stop Müzik'in ilk prodüksiyonu olduğu için ‘‘İlk’’ adını alan albümde, ‘‘Sabır’’ adlı şarkısıyla tanınan Göksel de vokal yapıyor. Saatçi ve Gürel, Göksel'in albümünde yaptığı gitar sololarıyla dikkatlerini çeken Yavuz Çetin'e çok güveniyorlar.Ercan saatçi, Çetin için ‘‘Rock müzikte tanınmış bir isimdi. Bu albümün kayıtlarını kendi evinde yapmış. Ona çok güveniyoruz. Suni rock furyasının içinde yer almayan özgün bir insan. Müzisyenliği kadar karakteri de çok sağlam’’ diyor. Müzik dünyasının deneyimli isimleri Aykut Gürel ve Ercan Saatçi, tüm şarkıların canlı kaydedildiği ‘‘İlk’’in adıyla uyumlu bir şekilde kendi alanında da ilk olacağını söylüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!