Yavaş ol

Güncelleme Tarihi:

Yavaş ol
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2001 00:00


Haberin Devamı

ABD'de temaslarını sürdüren Devlet Bakanı Kemal Derviş'in, ‘‘Gereken 15 yasa değişikliğinin çok kısa sürede çıkacağını umuyoruz’’ sözlerinin hemen ardından, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, ‘‘Gereksiz acelecilik ya da yanlış bir adım ileri adımları zora sokar’’ açıklamasını yaptı. Bahçeli dünkü MHP grup toplantısında, yeniden yapılma çalışmaları süren ekonomik programdaki gecikmenin, bir zaafiyetten kaynaklanmadığını belirterek, bunun nedeninin krizi zorlama yöntemlerle aşma yerine tabi yöntemler ve rasyonel araçlarla aşma tercihini seçmeleri olduğunu söyledi.

ANAP'ı uyardı

İktidar koltuğuna yapışmayız

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçen hafta yaşanan tartışma nedeniyle koalisyon ortağı ANAP'ı eleştirirken, ‘‘İktidar koltuklarına yapışmayız’’ mesajını da verdi. Bahçeli, geçen hafta MHP'li bazı bakanların ANAP'a yönelik sert açıklamaları sonucu çıkan tartışmaya katıldı. MHP'li bakanların açıklamaları karşısında ANAP'lı yöneticilerin, ‘‘MHP'yi koalisyon adabını bilmemekle suçlamasına’’ yanıt veren Bahçeli, şöyle dedi:

TEPKİ NORMAL

‘‘Ekonomik krizin sebebleri, özellikleri ve çıkış yollarından çok, felaket senaristliği, ideolojik ve ekonomik bağlara göre farklı siyasi tavır alışlar ve partimize yönelik planlı, sinsi yayınlar ortalığı kapladı. Yaşanan birçok krizde bizzat yer alan veya krizden çıkar sağlamaya çalışan çevrelerin, bugün partimizi sağda solda dillerine dolamaya çalışmaları manidardır. Bilinmelidir ki, MHP'nin kimseden koalisyon kültürü öğrenmeye ya da kendisine ülke sorumluluklarının hatırlatılmasına ihtiyacı yoktur.’’

Bahçeli, yaşanan kriz nedeniyle halkın hükümete tepkisinin doğal olduğunu belirterek, ‘‘Demokratik ve etik duyarlılığı kaybolmamış siyaset yaklaşımlarının millet karşısında boynu kıldan ince olma mecburiyeti vardır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!