Yastığı, battaniyeyi alan yardıma koştu

Güncelleme Tarihi:

Yastığı, battaniyeyi alan yardıma koştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 16:57

İstanbul Sancaktepe'de polisin kimlik kontrolünden kaçan araçtaki iki kişi kaza yaptı. Kaza sonrası yaşanan can pazarında yine bildik görüntüler yaşanırken mahalle sakinleri yaralılar üşümesin diye evlerinden battaniye ve yastık getirdi.

Haberin Devamı

MAHALLELİ YARALILAR İÇİN EVLERİNDEN YASTIK VE BATTANİYE GETİRDİ

Abdurrahman K., Meliha A. ile birlikte araç içinde otururken yanlarına gelen ekip otosunu farketti. Kimlik kontrolü yapan polis ekiplerinin araçtan inip kendilerine doğru geldiğini gören araç sürücüsü Abdurrahman K. birden aracı çalıştırıp kaçmaya başladı. Polis içinde iki kişi bulunan aracın peşine düşerken, Abdurrahman K. fazla uzaklaşamadan aşırı hız ve sağanak yağmurun da etkisiyle araç hakimiyetini kaybedip yol ortasındaki direğe çarptı.

Aracın çarptığı elektrik direği hattında kaçak yapma riski doğarken araçta tamamen hurdaya döndü. Çarpmanın etkisiyle sürücü araç içerisinde sıkışırken, yanındaki kadın da yola savruldu. Can pazarının yaşandığı kazada bir taraftan şiddetli yağış diğer taraftan sert rüzgar yaralıların durumunu iyice kötüleştirdi. Mahalle sakinleri yerde yaralı halde yatan Meliha A'nın üzerini bir battaniye ile örtüp şemsiye tutarak üşümesine engel olmaya çalıştı. Olay yerine gelen tek ambulansa uzun süre konulmayan kadın yaralı sonunda sedyeye alınıp ambulansa yerleştirildi.

Haberin Devamı

Öte yandan araç içinde sıkışan sürücü Abdurrahman K'yı kurtarma çalışmaları uzun sürdü. Yaralı şoför araçtan çıkarılarak yol ortasında sedye üzerine konuldu. İkinci ambulansın bir türlü gelmemesi üzerine yaralı adam yol kenarındaki bir evin saçak altına götürüldü ve yağmurdan ıslanması engellenmeye çalışıldı. Bu sırada yardımsever mahalle sakinleri yine evlerine koşup yaralının rahat etmesi için evlerinden yastık getirdi. Ambulans geldiğinde yaralı sürücü de ambulansa kondu.

Bu arada bir türlü aksiliklerin bitmediği kazada, kaza yerine kontrolsüz gelen bir kamyonet sürücüsü elektirik tellerini kopardı. Telleri koparan aracın sürücüsü eline aldığı bir fırçayla telleri yukarı doğru kaldırıp ambulansa yol açtı. Sonunda iki yaralı da ambulansla hastaneye kaldırılırken, polisten kaçan adam ve kadının kullandığı araç Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polisler tarafından didik didik arandı. Bir görgü tanığı kazayla ilgili olarak sürücünün yağmur ve hız nedeniyle kontrolü kaybettiğini ve direğe çarptığını söyledi. İki kişinin neden polisten kaçtığı henüz tespit edilemezken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!