Yaşlı kadının örnek davranışı

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı kadının örnek davranışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 12:06

TOKAT’da huzurevinde kalan 81 yaşındaki Melahat Tekcan, hizmetli olarak çalışıp biriktirdiği 25 bin YTL’yi Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na bağışladı.

Yıllarca eşiyle birlikte Turhal Şeker Fabrikası İlköğretim Okulu’nda hizmetli olarak görev yapan Melahat Tekcan, iki yıl önce Tokat Huzurevi'ne yerleşti. Eşini 32 yıl önce kaybeden Tekcan, bu güne kadar biriktirdiği 25 bin YTL’yi Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na bağışladı.

Tekcan'ın bağışı nedeniyle huzurevinde düzenlenen törene, Vali Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, 48’inci Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Nigail Guzey, Emekli Kurmay Albay Haluk Çakırer ve huzurevi sakinleri katıldı. Törene Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı adına katılan Emekli Kurmay Albay Haluk Çakırer, “Yapılan bu bağışlarla büyük Türk ordusunun ihtiyaçları karşılanmaktadır. Harp araçları ve silah alımında kullanılan bağışlar ordumuzun daha modern bir hal almasında önemli rol oynamaktadır. Kahraman Mehmetçiğimiz yurdun her köşesinde görevini en iyi şekilde yapmaktadır. Bizden bekledikleri tek şey onlara güvenmemiz ve inanmamızdır. Bugün evimizde rahat oturuyorsak bu en iyi şekilde görevlerini yaptıkları içindir” dedi.

Tokat Valisi Recai Akyel de, “Biz ordu milletiz. Biz millet olarak ordunun bir parçasıyız. İnanıyorum ki Melahat annelerin sayısı artacak. Biz sadece maddi olarak yardım beklemiyoruz, bizlerden dualarınızı da eksik etmeyin” dedi.

Bağışta bulunan Melahat Tekcan ise, “Kefenin cebi yok, tüm birikimim bu kadardı. Bu birikimimi Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na bağışlamak istedim” dedi.

Tokat Valisi Recai Akyel, bağışçı Melahat Tekcan’a altın madalya taktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!