'Yaşı 80'e gelmiş hocalara yapılan bu muameleyi kınıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Yaşı 80e gelmiş hocalara yapılan bu muameleyi kınıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 15:34

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünde düzenlenen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) eylemine ilişkin, "Öğretim üyelerine, yaşı 70-80'e gelmiş üniversite hocalarına yapılan bu muameleyi kınıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Cebeci kampüsünde bugün öğle saatlerinde düzenlenen KHK eylemine destek için gelen CHP'li milletvekilleri basın açıklaması yaptı. 

Milletvekilleri adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Bugün burada elinde, kaleminden kitabından başka hiçbir şeyi olmayan akademisyenler, Kanun Hükmünde Kararname'lerle ihraç edilen arkadaşlarıyla vedalaşmak için geldikleri üniversiteden maalesef biber gazlarıyla coplarla ve köpeklerle saldırıya uğradılar" diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin ülkenin en köklü fakültelerinden olduğunu vurgulayan Ağbaba, CHP milletvekilleri olarak, KHK ile
ihraç edilen akademisyenlerin yanında bulunduklarını bildirdi.

Ağbaba, bilimle ve aydınlanmayla dayanışma içinde olacaklarını belirterek, "Türkiye bunlara teslim olmayacak. Öğretim üyelerine, yaşı 70-80'e gelmiş üniversite hocalarına yapılan bu muameleyi kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!