Yaşasın kadınsı tasarımlar

Güncelleme Tarihi:

Yaşasın kadınsı tasarımlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2002 00:34

Bütün yaz lolitalar gibi dolaştıktan sonra kadınlar kışla birlikte daha feminen bir görünüm kazanacak. Sezonun en öne çıkan unsurları bolca kürk ve deri kullanılan tasarımlar. Bunun yanında uzun atkı ve şallar, hepten yüksek topuklu çizmeler ve ikili takımlar dikkati çekiyor. Kullanılan renkler ise siyah, kızıl ve kahve tonları ile koyu mor.

Sizin de başınıza geliyor mu bilmiyorum ama ben her yıl mevsim değişirken hayal kırıklığına uğruyorum. Binbir hevesle dolabın kışlıkların durduğu tarafını açıyorum. Havalar serinlemeye başlayınca insan kışlık giysilerini özlemeye başlar ve şöyle bir göz atmak ister ya. Sanıyorum ki, sezon sonunda aldığım ve varlığını tamamen unuttuğum bir şeyler bulacağım ve mutlu olacağım. Ama karşıma hep eskiler çıkıyor. O zaman ne yapmak gerekiyor? Elbette alışverişe çıkmak.

Kışlık giyimin uzun paltolar ve çizmelerle yaza oranla zaten daha kadınsı bir havası oluyor. Fakat bu sezonun tasarımları her şeyiyle feminen. Bir defa kürk geri döndü. Sonra uzun şallar ve atkılar meselesi var. Bu kış bolca uzun şal, eşarp ve atkı edinmeniz şiddetle tavsiye edilir. Çünkü sadece sıcak tutsun diye palto veya kaban üzerinde kullanılmıyor. Kapalı veya açık mekanlarda gün boyunca taşıyacağınız bir aksesuvar. Üstelik pratik bir faydası da var: Uzun bir şal veya atkı boyunuzun daha uzun görünmesini sağlar. Bu sezon şal desenli tasarımlar ayrıca öne çıkıyor.

Çizmelerde aşırı yüksek topuk dikkati çekiyor. Buna karşılık kovboy çizmeleri bu kış da varlığını koruyor. Sezonun ilginç bir özelliği de ponponların boy göstermeye başlaması. Dünyanın önemli moda merkezlerinde düzenlenen şovlarda gördük ki, tasarımcılar renkli ve bol ponponlu kazak ve hırkalar kullanmış. Ponpona aksesuvarlarda da rastlamak mümkün. Bu sezon geri dönen bir diğer şey ise pançolar. Hemen hemen her vitrinde bulunan etnik desenli kazak ve hırkalarla tam bir uyum sağlıyor.

Etek boyları hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değil çünkü her boy etek var bu kış. Örneğin Chanel süper mini etekler tasarlamış. Buna karşılık Fendi ve Calvin Klein'da etek boyları çok uzun. Max Mara'da ise ya diz hizasında ya da dizin biraz üzerinde. Stella McCartney ve Burberry ise etek boyunu dizin altında kullanmış.

Trikolardaki istisna dışında renk tercihi hep siyah, toprak ve kızıl tonları ile patlıcan morundan yana kullanılmış. Trikolarda beyaz ve bejlere daha sık rastlanıyor.

Doğru paltoyu nasıl seçeceksiniz?

Düğmeler paltoya iyi tutturulmuş olmalı. En az bir tane de yedek düğmesi olduğundan da emin olun. Eğer daha kişisel bir görünüm istiyorsanız, paltonun düğmelerini toptan değiştirebilirsiniz.

Lacivert, deve tüyü veya siyah gibi klasik renklerdeki paltolar yıllarca giyilebilir. Daha çarpıcı birşeyler arıyorsanız balıksırtı veya desenli kumaşları tercih edebilirsiniz. Ancak bu sefer de paltonun içine daha düz tasarımlar giymek lazım.

Cepler her zaman faydalıdır ama cüzdan veya cep telefonu gibi eşyalarınızı taşımak için kullanmayın. Bu yüzden paltonuz şeklini kaybedebilir ve siz de dağınık biri gibi görünürsünüz.

Palto seçerken kumaş önemlidir. Yumuşak ve lüks kaşmir en pahalı seçenek. Ancak yıllar boyu kullanabilirsiniz. Yün daha ucuz bir çözüm. Yünlü karışımlar en son tercihiniz olmalı.

Çok hafif oturan bir kesim her zaman vücudu en iyi gösterenidir. Ancak içine birşeyler giyebilecek kadar da bolluk olmalı. Paltonuzu her gün giymeyi planlıyorsanız, çok uzun olanlar yerine diz hizasındakileri tercih etmenizi öneririz.

Paltoların pek çoğunun omzunda küçük vatkalar bulunur. Abartılmadığı sürece giydiklerinizi daha derli toplu gösterir. Ancak vatkanın avuç içinizden daha büyük olmadığından emin olun.

Palto almaya giderken üstünüze kışlık birşeyler giyin. Eğer hava sıcaksa, alışverişe çıkarken yanınıza kışlık bir şeyler alın. Denerken tüm düğmelerini ilikleyin ve kollarınızı öne doğru kaldırın, çapraz yapın. Böylece içinde rahat hareket edip, edemediğinizi anlarsınız. Ayrıca aynada paltonun arka dikişinin çekip çekmediğini de kontrol edin.

Dikişlerin sağlamlığını kontrol edin. Arka dikişte pens bulunması paltonun içinde dikişleri sökmeden, rahat hareket etmenizi sağlar.

Mexx'te sonbahar renkleri

Mexx koleksiyonunun sonbahar temaları 80'leri günümüze uyarlayan 'Bağbozumu', günümüz kadınını tanımlayan 'Romantik ve Gerçekçi', kadını her yaş genç hissettiren 'Tutkulu Kadın' başlıkları altında toplanıyor. Gözü yormayan renk ve desenlerin hakim olduğu sonbahar sezonunun favori rengi kırmızı ailesinin çekici üyeleri şarap, kahve-pas karışımı ve kuru gül kırmızısı. Mexx Worldcard sahiplerine 6 taksit yapıyor.

Püsküllü çizmeler

İnci 2002-2003 Sonbahar - Kış sezonunun trendi püskül. 450 özgün model arasında sezonun 'hit'i olarak gösterilen püsküllü çizmeler bu mevsimin olmazsa olmazlarından. Sivri burun, yüksek topuk veya tercihinize göre western çizmelerin püskül detayı ile zenginleştirildiği modellere kahve, bej gibi doğa renklerinin koyu tonları hakim.

Uluslararası moda anlayışı

Dünyanın 30 ülkesindeki büyük şehirlerde 500 mağazası olan Zara, uluslararası bir moda anlayışı ile müşterilerine hizmet veriyor. Müşteri talepleri ve beklentileri mağazalar kanalı ile sürekli olarak 200'ü aşkın profesyonelden oluşan dizayn ekibine aktarılıyor. Firmanın Türkiye'de 7 mağazası var. Zara Ekim ayından itibaren Worldcard sahiplerine Worldtaksit ve Worldpuan imkanı sunmaya başladı.

Romantik ve etnik detaylar

Yargıcı 2002-2003 Kış koleksiyonunda romantik ve etnik detayların kullanıldığı emprime, gömlek, etek ve elbiselerde desen çeşitliliği ile göz alıcı. Yargıcı'da Kasım sonuna kadar alışveriş tutarına göre değişiklik gösteren ve 60 milyona varan hediye çekleri Worldcard sahiplerini bekliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!