Yaşar Okuyan, Haberal'ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Okuyan, Haberalı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 15:27

Eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra geçirdiği kalp rahatsızlık üzerine İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavi altına alınan Prof.Dr. Mehmet Haberal'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Okuyan, Haberal'ın kardeşleri ve doktoruyla görüştüğünü ifade etti. Okuyan, "İçeri yazılı bir mesaj gönderdim. Durumu iyi gibi. Doktorlar tarafından izleniyor. İnşallah daha iyi olacak" dedi.

 

Okuyan, Poyrazköy'deki kazılarla ilgili soruya, "Bildiğim bir konu değil. Ama ilginç geliyor. İSTEK Vakfı'nın açıklaması var. '1992 yılında satın aldık ama burası askeri bölge ve tasarrufumuz yok' diyorlar. Buraya girişler kontrolle oluyor. İlginç değil mi?" diye yanıt verdi.

 

Yaşar Okuyan, Patalya toplantıları ile ilgili yapacağını söylediği açıklamanın sorulması üzerine, "Özellikle Sayın Haberal'la ilgili bu otellerdeki toplantıların çoğuna katıldım. Eski bakanlar, milletvekilleri, şimdi milletvekilleri olanlar bürokratlar katıldı. O toplantılar medyaya intikal etti. Köşe yazarları gazeteciler vardı. Başbakan'a çağrı yaptım yandaş medyanız siyasi linç yapıyor. Bırakın hukuku, serbest bırakın. Ne siyasetçi ne medya karışsın. Yargı, bir iddia vardır bunu soruştursun, incelesin. Biz dışarıdan izleyelim. Toplantılara katılan AK Parti'de bakan olan, milletvekili olan birçok insan var. Benim bildiğim 3-4 kişi var" ifadelerini kullandı.

 

Haberin Devamı

İsim vermeyen Okuyan, "Benim derdim isim telaffuz etmek değil. Sayın Başbakan bu toplantılara AK Parti'den kimse katılmamış derse yanlış olur. Gizli toplantılar değil. Hukukun üstünlüğü egemense siyasi faaliyetlere kısıtlama gelemez" dedi.

 

Bakan Çağlayan'ın, "Gizli hiçbir toplantıya katılmadım" sözlerinin hatırlatılması üzerine Okuyan, "Yüzde yüz doğrudur. 'Gizli bir toplantıya katılmadım' lafı doğrudur. Çünkü gizli bir toplantı yok. Ben hukuk arıyorum. Türkiye'de demokrasi varsa muhalefet olacak. Yeni siyasi oluşumlar tartışılacak. Bunlar toplantıları olacak. Geçersiniz anayasayı değiştirirsiniz, muhalefet yok. Demokrasiye paydos, iktidarı tenkit yasak ve 3 kişi yan yana gelemez dersiniz bizde bilelim. Demokrasi varsa siyaseti ve muhalefeti engelleyemezsiniz. Bu kabul edilemez" ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!