Yaşamın İçinden

Güncelleme Tarihi:

Yaşamın İçinden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sırlarıyla ölümü seçti

Emrah Çam, henüz 15 yaşındaydı. Bir cumartesi günü evinde intihar etti. Arkasında bir mektup bile bırakmayan Emrah, sırlarıyla yaşamına son verdi

Emrah Çam, bundan 5 yıl önce 2 kardeşi ve ailesiyle birlikte Trabzon'dan Antalya'ya göç etti. Geldiğinde henüz 10 yaşındaydı. Ailenin de en büyük çocuğuydu. Baba Kenan Çam, inşaatta şeflik yapıyor ve ailesinin geçimini sağlıyordu.

Aile, Antalya'nın en uç mahallelerinden birisi olan Habibler'de kendilerine mütevazi bir ev yaptı. Emrah da ailesinin ve kendisinin isteği üzerine İmam Hatip Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Yeni bir şehire gelmiş olan Emrah, ilk etapta yeni tanıştığı arkadaşlarına alışmakta güçlük çekti. Ama ılımlı bir genç olduğu için kısa sürede arkadaş çevresini genişletti. İyi dostluklar iyi arkadaşlıklar kurdu.

MUTLUYDU

Derslerinde çok başarılı olmayan Emrah, orta okuldan sonra meslek lisesinde okumak istiyordu. Derslerinden ziyade, bir meslek sahibi olmayı istiyordu. Antalya'ya yerleştiği tarihten itibaren her yaz memleketleri olan Trabzona gidiyordu Çam ailesi. Trabzon'da fındık bahçeleri bulunan aile, yaz aylarında fındıkların olduğu mevsimde memlekete gidip, buradaki ürünleri topluyordu. Ailenin en büyük oğlu olan Emrah'da, yaz aylarını iple çekiyordu. Çünkü doğduğu yeri, fındık bahçelerinde gezip tozmayı çok seviyordu. Ailesiyle birlikte fındık toplayıp, burada eski günleri yad ediyordu. Ancak yine de Antalya'da yaşamaktan mutluydu.

ÇALIŞMAK İSTEDİ

Antalya İmam Hatip Lisesi'nde orta okul son sınıfı bitiren Emrah, her yaz olduğu gibi yine ailesiyle birlite memleketi Trabzon'a fındık bahçelerine gitti. Emrah, orta okuldan sonra meslek lisesine geçmek istiyordu. Ailesiyle de bu konuyu görüşmüş ve olurlarını almıştı. Yaz tatili süresince Trabzon'da kalan Emrah, Antalya'ya döndüğünde, hemen meslek lisesine kayıt yaptırmaya gitti. Ancak, meslek lisesinden kayıt tarihinin geçtiği ve puanının meslek lisesi için yeterli olmadığı belirtildi. Kayıt yaptıramadığı için çok üzülen Emrah, okulundan da ayrılınca, çaresiz çalışmaya başladı.

İŞİNİ ÇOK SEVİYORDU

Bir yılını kaybetmek istemeyen genç, hemen bir iş bulup aile bütçesine katkıda bulunmak istedi. Baba Kenan Çam, oğlunu tanıdığı birisinin yanına işe girmesini istiyordu. Kendi hemşehrilerinin yanına işe girdi. Elektrik ustası olan hemşehrisi kendi oğlu gibi seviyordu Emrah'ı. Mesleği öğrenmesi için elinden geleni yapıyor. Mesleğin tüm ayrıntılarını öğretiyordu Emrah'a. Emrah'da işini çok seviyor. Her sabah kalkınca büyük bir şevkle işe gidiyordu. Herşey yolundaydı. Ama yine okuluna devam etmek istiyordu Emrah. Bunun için de bir yılın geçmesini bekliyordu. Meslek lisesine girmekte kararlıydı.

ANNESİNİ BEKLEDİ

Burada da yine elektrik bölümünü istiyordu. Çalıştığı işi de okulunda başarılı olması için iyi bir deneyim olacaktı. Ancak, Emrah'ın bu hevesine kendi eliyle son vereceği kimin aklına gelirdi? Çam ailesi için 7 Ekim Cumartesi sıradan bir günün başlangıcıydı. Baba Kenan Çam işe gitti. Arkasından Emrah çıktı. İşyerine giden Emrah, saat 12.00 sıralarında öğle yemeği için evine geldi. Kapıyı çaldı. Karşısına annesi Fatma Çam çıktı. Emrah hemen boynuna sarıldı ve öpücükler kondurdu. Morali çok iyiydi Emrah'ın. Yemeğini yedikten sonra hemen ustasının yanına gitti. Ancak hiç bir iş yoktu. Ustası ‘‘Sen evine git. Bugün dinlen’’ dedi. Hemen eve giden Emrah'ı yine annesi karşıladı. O gün mahalleden bir komşu mevlüt okutuyordu. Anne Fatma, evde bulunan çocuklarına ‘‘Ben mevlüde gidiyorum’’ dedi ve evden ayrıldı. Evde sadece Emrah ve 14 yaşındaki kardeşi Ebru kaldılar. Kardeşler bir birleriyle şakalaşıyor ve annelerinin gelmesini bekliyorlardı.

KENDİNİ TAVANA ASTI

Ebru, öğle yemeğinden kalan bulaşıkları yıkamak için mutfağa girdi. Burada da yine iki kardeş şakalaşıyor ve konuşuyorlardı. Emrah bir ara evin giriş bölümüne çıkan kapıdan çıktı ve olanlar o andan sonra gerçekleşti. Emrah'dan uzun süre ses çıkmamasından merak eden kardeşi Ebru, ağabeyine bakmak için kapıyı açmak istedi. Ancak kapı kilitliydi. Ağabeyinin kendisine şaka yaptığını düşündü. Arka kapıdan çıkarak, eve girişi sağlayan ön kapıyı açmak istedi. Bu kapıda kilitliydi. Kardeşini bulmak için tek katlı evin çatısında bulunan kapıdan girip evin koridor boşluğuna girmek istedi. Çatıdaki kapıyı açan Ebru, korkunç manzarayla karşılaştı. Kendisiyle 15 dakika önce sohbet eden Emrah, kendini telefon kablosuyla evin tavanında bulunan demire asmıştı.

BABASI İNANAMADI

Ağabeyini kurtarmak için hemen bıçakla kabloyu kesti Ebru. Ağabeyi yere düştü. Ölmemiş olabileceğini düşünerek yüzüne su serpti. Ancak, henüz vücudu sıcak olan Emrah, sırlarıyla birlikte hayata gözlerini yummuştu. Çığlıklar atan Ebru'nun sesini duyan komşuları hemen eve koştu. Ancak herşey için geçti. Emrah çoktan yaşama gözlerini yummuştu. Kur'an okumak için anne Fatma'ya telefonla durum bildirildi. Acılı kadın hemen eve koştu. Mahalle sakinleri işyerinde çalışan baba Kenan Çam'ı almaya gittiler. Hiç bir şeyden haberi olmayan Kenan Bey'e komşuları durumu iletti. Hemen eve koşan acılı baba oğlun gördüğü manzaraya inanamıyor, oğlunun böyle birşey yapacağına inanamıyordu. Emrah, arkasında acılı bir aile bırakarak sırlarıyla ölümü seçti. Aile Emrah Çam'ın cenazesini memleketleri Trabzon'a götürüp burada defnettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!