Yaşamın İçinden

Güncelleme Tarihi:

Yaşamın İçinden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gökten gelen ölüm

Antalya'nın Serik ilçesi Akbaş Köyü'nden Ayşe Yıldız ile komşu köyden İbrahim Ay'a doğa düğünü çok gördü. Düşen yıldırım düğün evini cenaze evine döndürdü. 3 kişi öldü, 3 kişi de ağır yaralandı.

ANTALYA'nın Serik İlçesi'ne bağlı Akbaş Köyü olağaünüstü günlerinden birini yaşıyordu. Herkes giyinip kuşanmış düğünevine akın ediyordu. Bu hazırlıkların nedeni karşı köyden İbrahim'le, kendi köylerinden Ayşe Yıldız'ın yapılacak düğünleriydi. İki gencin mutluluklarına köy halkının da ortak olması için düğün kurulmuştu. Ayşe'yi komşu köyden İbrahim Ay görmüş ve yıldırım aşkıyla vurulmuştu. İbrahim delice tutulduğu Ayşe'yi ailesinden istemiş onlar da 'olu' demişlerdi. Bunun üzerine İbrahim düğün hazırlıklarına başladı. Köylüler de, yapılacak düğünü sabırsızlıkla bekliyorlardı. 5 aydır nişanlı olan ve evlenecekleri günü iple çeken İbrahim ile Ayşe'nin düğün günü gelip çatmıştı işte. Davetiyeler hazırlandı, tanıdıkları tüm kişilere dağıtıldı. Düğünde köy halkını eğlendirmek için müzisyenlerle pazarlıklar yapıldı. Artık herşey hazırdı ve düğün günü gelmişti.

EĞLENCE YENİ BAŞLADI

İki gencin mutluluklarına diyecek yoktu. İki genç de bu mutlu günlerinde hiçbir sorun çıkmaması için dua ediyordu. Düğün, Anadolu düğünlerine uygun yapılacaktı. İbrahim ve Ayşe ayrı köylerden oldukları için iki ailenin evinde de eğlence vardı. Cumartesi günü akşam saatlerinde köylü Ayşe Yıldız'ın evinde toplandı. Akşam yemekler yendi. Hava kararmaya başlamıştı. Köy halkı ve düğün sahipleri eğlenceye başlamak için sabırsızlanıyordu. Müzik aletleri kuruldu. Her şey hazırlandı. Düğün henüz yeni başladığı için 50-60 kişilik bir köy halkı vardı düğün yerinde. Davullar çalınmaya başladı. Köylüler yavaş yavaş oyun pistini doldurmaya başlamıştı. Henüz birkaç şarkı söylenmemişti ki aniden bir yağmur bastırdı.

AĞAÇ ALTINA GİRDİLER

Yağmur, düğüne eğlenmeye gelen kalabalığı hayal kırıklığına uğratmıştı. Kalabalık ıslanmamak için bir yerlere sığındı. Köy halkından bazıları evin kiremitleri altına girerken, bazıları da çevredeki ağaçların altına saklandı. Bir kısım köylü de bu yağmur dinmez diyerek evine gitti. Müzik aletlerinin üzeri de ıslanmaması için üzeri naylonla örtüldü. Herkes yağmurun bir an önce dinmesini ve henüz yeni başlayan eğlencenin devam etmesini diliyordu. Dinmesi beklenen yağmurla birlikte bir felaketin geldiğini kim bilebilirdi? Yağmurda ağacın altına saklanılmaması gerektiğini kimse düşünememişti.

BÜYÜK GÜRÜLTÜ KOPTU

Köy halkı eğlenceyi beklerken bu beklentinin ağıtla sonuçlanacağı kimsenin aklına gelmezdi. Köylülerden bazıları düğünün yapıldığı alanın hemen yanında bulunan ağacın altına sığınmıştı. Yağmurun başlamasının üzerinden henüz 5-10 dakika geçmişti ki büyük bir gürültü koptu. Bu gürültünün nedeni yıldırımdı.

Yıldırım, düğüne gelen kişilerin saklandığı ağaca düşmüştü. Bir anda ortalık mahşer yerine döndü.Ağacın altında 5 kişi bulunuyordu ve hepsi de yerde yatıyordu. Düğün evi cenaze evine dönmüştü. Köylüler, şaşkın bakışlar arasında hemen yerde yatan insanların yanına koştu. Manzara korkunçtu. Düğüne katılanlar ne yapacaklarını şaşırmıştı. YYerde bulunan köylülerden Ramazan Çetin (36) ve Mehmet Patrak (19) ile düğüne davul çalmak için Serik'den gelen Ali Zeytin (32) olay yerinde hayatını kaybetti.

DAVULCU ÖLDÜ 2 YARALI

Yıldırım düştüğü sırada ağacın altında bulunan Erol Duraman ve yine köylüleri eğlendirmek için gelen İsmail Yıpramaz yaralandı. Köy halkı tarafından hemen arabalara alınan Duraman ve Yıpramaz, hemen Antalya Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yıldırımın düştüğü ağacın 10 metre etrafındaki sandalye ve masalar sarsıntıyla yerle bir olmuştu. Şenliğe hazırlanan köyde matem havası esiyor kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Ölen köylülerin yakınları gelen haberle neye uğradıklarını şaşırdı. Belek'te turistleri eşekle gezdirerek geçimlerini sağlayan Ramazan Çetin ve Mehmet Patrak, düğüne eğlenmek için gitmişti. Ancak, düşen yıldırım iki arkadaşın sonu oldu. Çetin ve Patrak aileleri, ‘‘Onlar düğüne eğlenmek için gitmişti. Ancak düğünden ölüleri geldi’’ diye feryat etti.

DÜĞÜN ERTELENDİ

Köy halkını adeta şok eden olaydan sonra düğün ertelendi. Düğün sahipleri Yıldız ve Ay aileleri, köy halkının acısını paylaştı ve düğünü ileriki bir tarihe erteledi. Birbirlerini seven iki genç olayın şokunu hala üzerlerinden atamadı. Yıldırımdan etkilenen kişilerin düğünlerine eğlenmek için geldiğini belirten düğün sahipleri, ‘‘Bu olay bizi çok üzdü. Düğünü uzun bir süre yapmak istemiyoruz. Biz köylülerimizle düğünde bir araya gelip, eğlenerek çocuklarımızı evlendirmek istedik. Ancak elde olmayan sebeplerle bu olay gerçekleşti. Tüm köyümüze başsağlığı diliyoruz’’ dedi.

Gelin ile damat yasta

Yaşanan bu olayla adeta şoka girdi. Damat İbrahim Ay ‘‘Düğünümüzün coşku içerisinde geçmesi için tüm hazırlıkları tamamlamıştık. Düğüne gelen tüm köylülerin mutluluğumuzu paylaşmasını ve doyasıya eğlenmesini istiyorduk. Ancak, gelin yerine üç cenaze çıktı. Böyle olacağını bilsek, düğün yapar mıydık? Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Onların bu acılarını paylaşıyoruz. Düğünümüzü de ileriki bir tarihe erteledik. Ancak, bu olayın üzerinden uzun bir süre geçmesini istiyoruz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!