Yaşama sevincini sanata dönüştürdü

Güncelleme Tarihi:

Yaşama sevincini sanata dönüştürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ressam Türkel Türegün, son 2 yıldır kanseri yenmeye çalışırken yaptığı tablolarıyla sanatseverlerle buluştu. Türegün, resim sevgisini aşıladığı doktoru Prof. Erkan Topuz'un eserleri ile birlikte hazırladıkları ‘‘Benim Baharlarım’’ isimli 22'inci sergisini, Levent'teki Pol Center Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sundu.

Türkel Türegün ve Topuz'un sergisini, işadamı İbrahim Polat ile Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Salim Dervişoğlu açtı. Açılış sırasında bir konuşma yapan Türegün, rahatsızlığı süresince verdiği mücadeleyi ve tablolarındaki çiçeklerle baharın bütün canlılığını kucaklayışını anlatırken, kızı Filiz Süzer duygulanarak, gözyaşlarını tutamadı. 8 yaşındaki torunu Helin'in bir an olsun yanından ayrılmadığı Türkel Türegün, 22'nci sergisini açmanın sevinci ve gururu içindeydi.

Açılışa İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, usta gazeteci Uğur Dündar, İbrahim-Suna Polat, Murat Polat, ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, Muazzez Ersoy, Safiye Soyman, Güngör Bayrak gibi sanat, iş ve politika dünyasından ünlü isimler katıldı. Türkel Türegün'ün resim sergisi 18 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!