Yaşam kurtaran röportaj

Güncelleme Tarihi:

Yaşam kurtaran röportaj
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2002 02:04

Verda-Yasev Falay çiftinin ‘Başka Lara’lar ölmesin' çağrısına destek artarak büyüyor. ‘Bu haberler abartılıyor. Çocuklar olumsuz etkileniyor’ görüşlerinin aksine, gelen mesajlar özellikle ailelerin çok önemli dersler çıkardığını, hatta bazı yaşamların kurtulduğunu gösteriyor.

Belki de kızımın intiharını önlediniz

Falay Ailesi ile yapılan röportajdan çok etkilendim. Onca çabaya rağmen çaresizlik içinde kızlarını yitirmenin acısını yüreklerinde taşıyıp savaşmalarından dolayı aileyi kutluyorum. Ve inanıyorum ki birçok ailede yaşanan sorunlara ışık oldular. Bizim için öyle oldu. 16 ve 13 yaşlarında iki kızım var. 16 yaşındaki kızım karnesinde zayıf geleceğini ve babasından korktuğu için intihar girişiminde bulunacağını söyledi. Yapacak bir çocuk değil ama çaresizlik ve korkuyla sabaha kadar uyumadım. Onunla konuştum. Sabah eşime durumu anlattım. Eğer eşim Lara'nın intiharını ve ailesiyle yapılan bu röportajı okumamış olsaydı söylediklerime inanmazdı. Onunla konuştu, rahatlattı. Kızımın yü- zündeki ifadeyi görmeniz lazımdı. Sanki dünyanın yükü omuzlarından kalkmış, derin bir oh çekmişti. Falay Ailesi’ni yaşadıklarını paylaştıkları için kutluyorum.

Bigem Çocuk

Desteğe hazırım

Bilgi Üniversitesi psikoloji 4. sınıf öğrencisiyim. Sizlerle gurur duyuyorum. Elimden gelen yardımı yapmak ve size her konuda destek olmayı istiyorum.

Batya Kebudi

Çocuğum hálá satanizm tutsağı

Biz Falay Ailesi'nin anlattıklarını ve yaşadıklarını halen yaşayan anne ve babayız. Kendi imkanlarımızla birşey yapmaya çalışıyorum ama yetmiyor. Gelişen bu olaylar bende panik yarattı. Sadece kendi çocuğum için değil, tüm çocuklar için mücadelede Falay Ailesi'nin yanında olmak istiyorum.

B.S.

İlkokul öğretmeni mektup yazdı

Lara'nın ilkokul öğretmeniyim. Lara, ilkokulda renkli bir çocuktu. Birinci sınıf defterini saklamışım. Şimdi bakıyorum, sayfaları renk renk çiçeklerle süslü, ne olduysa yavrucağı karalara bürümüşler. Burada uzmanlara çok iş düşüyor. Böyle birden bire kapanan çocuklarımızı doğru tedavi etsinler, kurtarsınlar. Ailevi sorunları var deniyor buna çok üzülüyorum. Ben emekli oldum ve yüzlerce çocuk ve ebeveyn tanıdım. Birçok öğrencinin sadece annesi ilgilidir. Babaları tanımayız bile. Ama Lara'nın ailesi daha farklıydı, Verda Hanım ve Yosi Bey birlikte çocuklarıyla yakından ilgilenirler. Demek ki aile kopukluğu diyemiyoruz. Ortada başka birşey var. Lütfen gözardı edilmesin, başkaları da ölmesin. Bu neyse çıksın ortaya.

Zekiye Derinöz

Emniyetçinin eşi satanist avında

İki çocuk annesiyim. Falay Ailesi ile röportajı okudum ve o günden itibaren internette hergün satanistlerle ilgili siteleri araştırıyorum. 1.5 yıldır Trabzon'da oturuyorum ve eşim Organize Suçlar Şube Müdürü. Trabzon Emniyeti ve eşleri adına elimizden ne geliyorsa candan yapmaya hazırız.

Leyla Yıldırım

Kurtarıcı, uzaydan gelmeyecek

Her zaman birilerinin birşeyler yapmasını beklediğimiz için gelmedik mi bu durumlara. Falay Ailesi'ni böyle bir acıyı yaşarken, toplum için birşeyler yapmaya çalıştıkları için kutlarım. Sivil bir hareketin içinde olmak beni çok mutlu eder. Birileri bu gençleri kurtarmalı ve o birileri uzaydan gelmeyeceğine göre, toplum olarak sorumluluklarımızı bilmek zorundayız.

Nilgün Özel
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!