‘Yasak ilişki yaşadım, tahliyemi isteyemem’

Güncelleme Tarihi:

‘Yasak ilişki yaşadım, tahliyemi isteyemem’
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2008 12:27

ANTALYA'da eşini sevgilisine öldürten 3 çocuk annesi Aysun Karabacak, karar duruşmasında, “Tahliyemi isteyemem, çünkü yasak ilişki yaşadığım için suçluyum” dedi. Katil zanlısı Ali Baltacı ise “Adaletin kestiği parmak acımaz, cezam neyse verin, ben yatarım” dedi. Baltacı ve Karabacak, ‘tasarlayarak kasten adam öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanık sevgililerin duruşmalardaki iyi hali nedeniyle bu ömür boyu hapis cezasına çevrildi. Aysun Karabacak'ın cezası, hafif tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle 20 yıla indirildi.

Haberin Devamı

Serik İlçesi'nde oturan 3 çocuk babası 36 yaşındaki Adnan Karabacak, 20 Aralık 2006 günü saat 03.30 sıralarında evinin önünde 22 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler katil ya da katilleri yakalayabilmek için geniş çaplı araştırma başlatırken, nakliye işiyle uğraşan Adnan Karabacak'ın eşi 35 yaşındaki Aysun Karabacak, Emniyet Müdürlüğü'nde eşinin arkasından gözyaşı dökmüştü. Çocuklarının babasız kaldığını söyleyen kadının gözyaşları, polisi de duygulandırmıştı. Cinayeti soruşturan polis, her ihtimale karşı Aysun Karabacak'ın telefonlarını dinlemeye başlamış, genç kadının her gün defalarca telefonda görüştüğü kişiye ‘Büyük aşkım’ diye hitap ettiğini ve çektiği kısa mesajlarda da ‘Büyük aşkım, seni çok seviyorum’ diye yazdığını belirlemişti. Polis, cinayet soruşturmasının yönünü eşine çevirirken, yapılan detaylı araştırmada, pastanede bulaşıkcılık yapan Aysun Karabacak'ın ‘Büyük aşkım’ diye mesaj çektiği kişinin, aynı pastanede garsonluk yapan 26 yaşındaki Ali Baltacı olduğu tespit edilmişti. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aylar süren teknik takibin ardından memleketi Kahramanmaraş'a giderek Ali Baltacı'yı yakalayıp Antalya'ya getirmişti. Baltacı, sorgusunda Adnan Karabacak'ı öldürdüğünü itiraf etmişti. Baltacı, polisteki ifadesinde şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Aysun'la aynı pastanede çalışıyorduk. Ben garsonluk yapıyordum o da bulaşıkçılık. Kocasının maddi durumu çok iyiydi, ancak 400 YTL maaşla karısını burada çalıştırıyordu. Kısa sürede birbirimize aşık olduk ve ilişki yaşamaya başladık. Daha rahat görüşebilmek için Aysun bir plan hazırladı ve kocasını öldürmemi istedi. Ben de onu çok sevdiğim için kabul ettim. Olay gecesi domates satmak için ilçe haline gidecekti. Aysun kocası evden çıkarken beni aradı. Ben de iki bıçak alıp evinin önünde onu bıçaklayarak öldürdüm. Sonra da kaçtım. Daha sonra cenaze gömüldü ve biz tekrar görüşmeye başladık. Sonra benden hamile kaldı. Benden çocuğunun olmasını ikimiz de istiyorduk ama yakalanma korkusu yüzünden aldırdık.”

Haberin Devamı

‘CEZAM NEYSE VERİN YATARIM’

İki sevgili, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘planlayarak kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti önce Ali Baltacı'ya son sözünü sordu. Son derece soğukkanlı olduğu gözlenen Baltacı, “Adaletin kestiği parmak acımaz, cezam neyse verin ben yatarım” dedi. Aysun Karabacak ise şöyle dedi:

“Olayların bu hale gelmesinde eşimin de çok büyük katkısı var. Eşimle sorunlarım vardı ve ruhsal boşluktaydım. Bu sırada Ali ile tanıştım. Onu sevdiğimi anlayınca eşime söyledim ve ayrılmak istedim. Bunu eşime ihanet etmemek için söyledim. Ama benden boşanmak istemedi. Eşim bana ‘Sana acıların en büyüğünü yaşatacağım, senden boşanmayacağım’ dedi. Biz eşimle ayrı yatıyorduk. Cinayetten 2 gece önce eşim bana saldırarak ilişkiye girmek istedi. Ben kapıyı kilitledim. O camı kırıp içeri girdi ve benimle ilişkiye girdi. Ben istemedim ‘Seninle olamam’ dedim. Bana ‘Sen o..., f... değil misin’ diyerek dövdü. Bu sırada çocuklar uyandı ve odaya geldi. Adnan evden çıkıp gitti. Sabah olduğunda Ali beni arıyordu. Ben durumumu anlamasın diye açmak istemedim. Ama bana mesaj çekip ‘İyi olduğunu bilmek istiyorum. Hayatından şüphe ediyorum, iyiysen sesini duyayım’ dedi. Ben de telefona cevap verdim. Sesimden kavga ettiğimizi anladı. Ali'ye ‘Artık bu şekilde yaşamak istemiyorum’ dedim. O da ‘Ben de böyle yaşamak istemiyorum, onu öldüreceğim’ dedi. Ben de ‘Ne olacaksa olsun, ölecekse ölsün’ dedim.”

Haberin Devamı

Hakimin, “Tahliyeni talep ediyor musun” diye sorduğu Aysun Karabacak, “Tahliyemi isteyemem, yasak ilişki yaşadığım için suçluyum” dedi. Mahkeme heyeti duruşmaya 10 dakika ara verdikten sonra kararı açıkladı. Ali Baltacı ve Aysun Karabacak'a ‘tasarlayarak kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren heyet, sanık sevgililerin duruşmalardaki iyi hali nedeniyle bunu ömür boyu hapis cezasına çevirdi. Aysun Karabacak'ın cezası, hafif tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle 20 yıla indirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!