Bugün (30 Ağustos) otobüs, metrobüs ve metrolar ücretsiz mi?

Güncelleme Tarihi:

Bugün (30 Ağustos) otobüs, metrobüs ve metrolar ücretsiz mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2019 21:04

30 Ağustos Zafer Bayramı bugün tüm yurtta çeşitli etkinlikler çerçevesinde kutlanacak. Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli olan bu günün 97. yılında, İETT toplu taşımalardan faydalanacak olan vatandaşlar, bugün otobüs ve metroların ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Peki, 30 Ağustos'ta (bugün) otobüs, metrobüs, tramvay ve metrolar ücretsiz mi olacak? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Türkiye tarihi açısından büyük öneme sahip olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yılı için hazırlıklar devam ediyor. İstanbul'da ikamet eden ve toplu taşımaları kullanacak olan vatandaşlar, İETT'lerin tarifeleri hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalarına başladı. İşte, 30 Ağustos İETT ücret tarifesi hakkında merak edilenler.

BUGÜN İETT'LER ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapmasında, kentteki toplu ulaşım araçları bugün yolcuları ücretsiz taşıyacak.

İstanbullular, bugünİstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarında kartını okutmak suretiyle ücretsiz yolculuk yapacak. Ücret bedellerinin tamamı İBB'nin bütçesinden karşılanacak. Bugüne özel olarak toplu taşımaya ek seferler de konulacak.

Uygulama, İETT, metrobüs, Otobüs A.Ş. (Havalimanı otobüsleri hariç), özel halk otobüsleri, şehir hatları vapurları, özel deniz yolu toplu ulaşım motorları ile Metro İstanbul'un yönettiği tramvay, metro, füniküler, tünel ve teleferik hatlarında geçerli olacak.

BAKMADAN GEÇME!