Yarı finale ’Ana’ çıkartma

Güncelleme Tarihi:

Yarı finale ’Ana’ çıkartma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 00:00

Türkiye Milli Takımı’nın ana sponsorları arasında bulunan TTNet, Euro 2008 reklamlarında oynattığı futbolcu annelerini yarı final maçı için kiralanan özel bir uçakla İsviçre’nin Basel şehrine götürüyor. Annelerin bazıları ise vize engelini aşmakta zorlanıyor.

TTNET tarafından Euro 2008 için hazırlanan reklam kampanyasında öne çıkan futbolcu anneleri çocuklarını bu akşam statta izleme şansına kavuşuyor. Bu akşam Almanya ile oynayacağımız Euro 2008 yarı final maçı için birçok futbolcunun annesi TTNet tarafından kiralanan özel bir uçakla İsviçre’ye götürüldü. Euro 2008 boyunca reklam kampanyalarında "ana sponsor"luğa vurgu yaparak futbolcuların annelerini oynatan TTNet, bu kampanya ile herkesin beğenisini toplamıştı.
Futbolcularla buluşamayacaklar

Bu akşam oynanacak yarı final maçı için TTNet tarafından Türk Hava Yolları’ndan (THY) kiralanan bir yolcu uçağı ile İsviçre’nin Basel şehrine hareket eden futbolcuların anneleri maçtan önce çocuklarını göremeyecek. Buna rağmen anneler Almanya ve Türkiye arasında oynanacak olan Euro 2008 yarı final maçını stadyumdan izleyecekler. Reklam filminde oynayan futbolcu annelerinin bazılarında vize sorunu yaşandığını söyleyen yetkililer, bu yüzden her futbolcunun annesinin maça gidemeyeceğini söylediler.

Türkiye’nin 16 sponsoru var

Milli Takımımızın 8’i ana sponsor olmak üzere toplam 16 sponsoru bulunuyor. Garanti, THY, Coca-Cola, Turkcell, Ülker, Efes Pilsen, Mercedes-Benz ve TTNet ana sponsor olurken Nike ise takımın teknik sponsoru olarak futbol takımımıza destek veriyor. Takımın diğer resmi sponsorları ise Petrol Ofisi, İddaa ve Sarar oluyor. Yurtiçi Kargo, Acıbadem, Powerade ve Teknosa gibi firmalar ise resmi tedarikçi olarak Euro 2008’de Milli Takımın yanında yer alıyor. Turnuvada mücadele eden diğer Avrupa takımlarına göre Milli Takımımızın sponsor sayısı açısından ön sıralarda yer alıyor.

THY’den 6 uçak kiralandı

Hırvatistan galibiyeti ile tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale çıkan Milli Takım, taraftarlardan da büyük destek görüyor. Türk Hava Yolları (THY) maçın oynanacağı İsviçre’nin Basel şehrine 2 ek sefer koydu. Buna rağmen birçok firma THY’den özel uçak kiralayarak maçın oynanacağı şehre hareket etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), birliklerin yönetim kadrolarını bu tarihi maça götürmek için uçak kiralarken bir çok firma ve birlik de vize sorunu nedeniyle taraftarları maça götüremedi.

Atasay’dan Milli Takım Futbol Okulu

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun 1 milyon lisanslı futbolcu yetiştirme ana hedefinin yanı sıra üniversite öğrencilerinin hakemlik eğitimi almasına imkan sağlayan ’Türkiye Futbolu Kucaklıyor’ Projesi’ne Atasay Grup CEO’su Cihan Kamer’den destek geldi. Kamer, proje kapsamında Atasay olarak toplam 24 dersliğin içinde yer alacağı ve adının ’Atasay Milli Takım Futbol Okulu’ olması planlanan futbol okulunun inşasına destek vereceklerini söyledi.

Turizme yüzde 3’lük Milli Takım dopingi

MİLLİ takımımızın Avrupa Kupası’ndaki başarısı turizmcilere yarayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, zaferler için "çok olumlu ve önemli tanıtıma vesile oldu" derken, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı (TÜROFED) Seçim Aydın "Yaklaşık 450 bin dolarlık tanıtıma eşdeğer. 2009’da turist sayısında en az yüzde 3’lük bir artışa neden olur" varsayımında bulundu. Ertuğrul Günay, "Özellikle son dakika ataklarıyla gelen zaferler tüm dünyada ilginç değerlendirmelere yol açtı" diyerek milli takımımıza ülke tanıtımına yaptığı katkı ve destekten ötürü teşekkür etti. Maç sonrası kutlamalara sitemde bulunan Günay, "Ölçüsü kaçan kutlama sevinçleri başarının olumlu yönünü gölgeledi" dedi.

Tanıtım çok önemli

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Aydın ise Türkiye’nin kupadaki başarısıyla diğer ülkelerin güvenini kazandığının altını çizerek: "Bir ülkenin tanıtımındaki en önemli faktör spordur. Milli takımımızın tanıtımda oynadığı rol çok büyük. Bu tanıtım, çok büyük rakamlara denk geliyor. En önemlisi de sporsal faaliyetlerin ülkeler arası güveni arttırıcı bir yapısı var" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!