Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş'a soruşturma başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaşa soruşturma başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 11:19

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş hakkında, “Başbakan Erdoğan’a bağlı gizli bir istihbarat örgütü kurulduğu” açıklaması nedeniyle soruşturma başlatıldı. Erdoğan’ın avukatının yaptığı suç duyurusunu dikkate alan Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı, incelemenin ardından dava açılıp açılmayacağına karar verecek.

Haberin Devamı

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın geçen ağustos ayında, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen ‘Bağımsız Yargı Tarafsız Adalet’ adlı paneldeki konuşması başına iş açtı. Panelde “Başbakan Erdoğan’a bağlı gizli bir istihbarat örgütü kurulduğu” yönündeki sözleri nedeniyle Vural Savaş hakkında soruşturma başlatıldı. Başbakan Erdoğan’ın Avukatı Muammer Cemaloğlu’nun suç duyurusunu değerlendiren Bodrum Cumhuriyet Savcısı Bilgin Bakır, kayıtları incelemeye aldı. Soruşturmayı yürüten savcı Bakır’ın, paneli düzenleyenleri dinleyip delilleri topladıktan sonra ilerleyen günlerde Vural Savaş’ın da ifadesine başvurabileceği bildirildi.

'Biz Kaç Kişiyiz Derneği' Muğla Şubesi tarafından, geçen 24 Ağustos’ta Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’ndeki Port Bodrum Marina Anfi Tiyatro’da düzenlenen panelde konuşan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, şöyle demişti:
“Son anayasa değişiklikleri yapılmasaydı 6 ya 5 oyla AKP kapatılacaktı. Erdoğan’ın milletvekilliği düşecekti, siyaset yasağı gelecekti. Öyle bir Anayasa Mahkememiz var ki 1’e karşı 10 oyla AKP laikliğin karşıtı hale gelmiştir diyor. Bu tespiti yapan Anayasa Mahkemesi yasaların çıkmasına izin veriyor. Yasaları çıkartarak tüm kurumları, istihbarat birimlerini ele geçiren ve devletin tüm kurumlarına sızan dış güdümlü bu örgüt Türkiye Cumhuriyeti için PKK’dan daha tehlikelidir. Doğrudan Başbakan’a bağlı bir organizasyon, çalışmaları gizli, tribünlere oynamayan bir takım, operasyonel yeteneği yüksek, örtülü ödenekten astronomik rakamlar aktarılan, TBMM’ye yürüme mesafesinde bulunan bir örgüt kurulmuş. Aynı anda iki düğmeye basılarak, bazı kişilerin doğrudan doğruya yargıya gönderileceğini 11 Temmuz 2003 günü Sabah Gazetesi’nde Yavuz Donat yazdı. Yani Ergenekon hazırlığı iktidara gelmeden yapılmış. Ergenekon Davası’nın her adımı kanuna aykırı. Ergenekon soruşturmasının her adımı suç işleyerek yürütülüyor. Bu davadaki sanıkların çoğu beraat edecek, izin verilse bu hakim ve savcılar hakkında herhangi bir dava açılsa hepsi mahkum olur. Kanuna aykırı deliller kullanılarak kimse mahkum edilemez. Bunun hesabı da mutlaka yüce divanda verilecek. AKP hükümeti PKK ile ilgili mücadele eden generalleri sanık sandalyesine oturtmak istiyor. Ülkeyi ılımlı bir İslam ülkesi haline getirmek, İslamcı faşist bir yöntem için Anayasada gerekli değişiklikleri yapmak için düğmeye bastılar. Fethullah düğmeye bastı, dış güdümlü operasyon başladı. Ergenekon tasfiyesi 5 kasım 2007’de Bush görüşmesinde kararı alındı. Eninde sonunda Başbakan da hesabını yüce divanda verecek.”

Haberin Devamı

Anayasa değişikliği isteyenleri “Cumhuriyet’in en büyük düşmanları” olarak gördüğünü söyleyen Savaş, “Anayasayı laikliğin düşmanı, odağı haline gelmiş olanlar mı yapacak. Buna izin verilmemeli. Türkiye’de büyük bir hürriyet ve demokrasi mücadelesi, savaşı başlamıştır. Herkesi bu mücadeleye katkıda bulunmaya çağırıyorum” demişti.

Haberin Devamı

ZİLELİ VE BATUM DA KATILMIŞTI
Yaklaşık 4 saat süren panele konuşmacı olarak Vural Savaş’ın yanı sıra gazeteci Ümit Zileli, gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Süheyl Batum, ekonomist Uğur Civelek de katılmıştı. Paneli, Biz Kaç Kişiyiz Derneği Muğla Başkanı İrfan Pınarbaşı, Yalıkavak Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Saruhan, Bitez Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Çömez ve yaklaşık 2 bin kişi izlemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!