Yargıtay hakimine 11 bin YTL tazminat cezası

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay hakimine 11 bin YTL tazminat cezası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2008 13:42

YARGITAY 10'uncu Daire hakimlerinden Mustafa Hakan Kaya, 2005 yılında Sapanca Adliyesi'nde görev yaparken kendisi hakkında şikayette bulunan Sakarya Barosu avukatlarından Handan Olcan ile 4 avukat ve adliye yazı işleri müdürüne hakaret ettiği gerekçesiyle toplam 11 bin 750 YTL tazminat ödmeye mahkum edildi.

Sakarya Barosu avukatlarından Handan Olcan, 3 yıl önce Sapanca'da görev yapan Mustafa Hakan Kaya hakkında, hakimi olduğu mahkemede verilen gerekçeli kararları 6-7 ay beklettiğini öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı soruşturma açılmasına izin vermezken, Hakim Kaya bu suçduyurusu ardından yazılı savunmada Avukat Olcan ile birlikte Sakarya Barosu avukatlarından özgür Eraytaş, Nurten Kadıduman, Tahsin Fevzioğlu Nihat Nalbantoğlu ile Sapanca Adliyesi yazı işleri müdürü Sefer Bağrıyanık hakkında bazı ithamlarda bulundu. Avukatlar ile yazı işleri müdürü, ikinci kez hakim hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun ardından hakim mustafa Hakan Kaya hakkında Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Görevi ihmal' suçlamasıyla ceza davası açıldı. Hakim de buna karşılık 6 kişi hakkında tazminat davası açtı. Dava sürerken Avukat Handan Olcan, Özgür Eraytaş, Nurten Kadıduman, Tahsin Fevzioğlu, Nihat Nalbantoğlu ile Sapanca Adliyesi yazı işleri müdürü Sefer Bağrıyanık Sapanca Asliye Hukuk Mahkemesi'nde hakim Mustafa Hakan Kaya hakkında tazminat davası açtı.

Hakim Mustafa Hakan Kaya'nın avukatı davayla ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının beklenmesini istedi. Mahkeme bu istemi kabul etmedi. Sapanca Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay 10'uncu Ceza Hakimi olan Mustafa Hakan Kaya'nın, Avukat Handan Olcan ile Nurten Kadıduman'a ayrı ayrı 2 bin YTL, Özgür Eraytaş, Tahsin Fevzioğlu ile Nihat Nalbantoğlu'na ayrı ayrı 1750 YTL ile yazı işleri Müdürü Sefer Bağrıyanık'a da 2 bin 500 YTL olmak üzere toplam 11 bin 750 YTL tazminat ödemesi yönünde karar verdi. Hakim Kaya, bu cezaya itirazda bulundu. Yargıtay hakimi hakkında ceza davası açan avukat Handan Olcan, şöyle dedi:

“Hakim Kaya, Sapanca'da görev yaparken benim davalarımla ilgili dosyaları geç karara çıkarttı. Karara çıkan davaların gerekçeli kararlarını geç yazdı. Oysa 15 gün içerisinde yazması gerekiyor. Bunun için yaptığımız suç duyurusu sonrasında içerisinde benim ve 4 avukat arkadaşım ve adliye yazıişleri müdürü hakkında meslek kariyerimiz ve şahsi menfaatlerimizi zedeleyen ifadelerin olduğu savunma yapınca dava açtık. Ceza davası ayrıca şu anda Sakarya Ağır Caza Mahkemesinde sürüyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!