Yargıtay, affa giren HADEP davasını bozdu

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay, affa giren HADEP davasını bozdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2001 00:00


Yargıtay, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye iade edilmek istenmesini protesto amacıyla basın açıklaması yaptıkları ve açlık grevi başlatarak, ''terör örgütüne yardım ettikleri'' gerekçesiyle, HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak ile eski genel başkan Ahmet Turan Demir'in de aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarını, suçların af kapsamına girdiği gerekçesiyle bozdu.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ndeki duruşmada, Daire Başkanı Demirel Tavil, sanıkların suçlarının 4616 Sayılı Şartla Salıverilme ve Bazı Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun kapsamında olduğunu belirterek, davanın bozulduğunu belirtti.

3 yıl kamu hizmetinden yasaklıydılar

Ankara 2 No'lu DGM, sanıklar HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak ile eski genel başkan Ahmet Turan Demir, Ağrı eski Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, eski Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Günel, eski Ankara İl Başkanı Kemal Bülbül, eski Keçiören İlçe Başkanı Ali Akgül, o dönemde PM üyesi olan Emine Mısır, o dönemdeki Ankara İl Yönetim Kurulu üyeleri Rezzan Sümbül, Mehmet Emin Aras, Sevgi Önal, Sultan İzra, Dursun Turan, Cevdet Malgaz, Safiye Akalın, Ahmet Aydın, İlhan Aydın, Hüsamettin Avşar ve Şaziye Zoroğlu'nu, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''terör örgütüne yardım ve yataklık etmek'' fiilini düzenleyen 169 ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 5. maddeleri uyarınca önce 4 yıl 6'şar ay ağır hapis cezasına mahkum etmişti.

Sanıkların bu cezaları daha sonra TCK'nın ''ceza indirimini'' öngören 59. maddesi uyarınca 3 yıl 9'ar ay ağır hapis cezasına indirilmişti. Sanıklar, 3'er yıl kamu hizmetlerinden yasaklanmıştı.


Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!