Yargı şebekesine rakı masası baskını

Güncelleme Tarihi:

Yargı şebekesine rakı masası baskını
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 00:00

Dava dosyaları son karar için Yargıtay'da bekleyen vatandaşlardan "Adamlarımız var, işinizi garantili hallederiz" diyerek para alan şebekeyi Uğur Dündar yönetimindeki "Arena" ekibi ortaya çıkardı. Şebeke, Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden’in bizzat yönettiği operasyon sonucunda yakalandı.

İSMAİL Hakbilen ve Yaşar Kurt isimli iki çiftçi, Ankara Polatlı’da görülen davalarıyla ilgili mahkeme kararını temyiz ederek Yargıtay'a gönderdi. Dosyalarının akıbetini öğrenebilmek için sık sık Yargıtay’a gidip gelen çiftçiler, Fikret Şener isimli kişiyle temasa geçti. Yargıtay’da geniş hákim çevresi olduğunu söyleyen Şener, iki çiftçiyi "Emekli Adalet Başmüfettişi" olarak takdim ettiği Musa Özkan’la tanıştırdı. Sözde başmüfettiş Özkan, bu davayı mutlaka arzu edilen çözüme kavuşturacakları güvencesini vererek, Polatlı’dan gelen çiftçilerden para istedi.

MEYHANEDE RANDEVU

Bu aşamada "Arena" ekibiyle temasa geçen iki çiftçi, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başvuruyu değerlendiren müracaat savcılığı, dosyayı Memur İşlerinden Sorumlu Savcı Abbas Özden’e havale etti. Savcı Özden operasyon için Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ni görevlendirdi. Gasp bürosu dedektifleri önce sahte yargı şebekesine verilecek olan banknotların seri numaralarını tutanağa kaydetti. Ardından şebeke üyelerine Necatibey Caddesi’deki bir içkili lokantada randevu verildi.

İki çiftçi kendilerini rakı masasında bekleyen Musa Özkan ve Fikret Şener’e seri numaraları alınmış parayı verirken, dedektifler de birkaç masa ötede operasyon için bekliyordu.

ESKİ ZABIT KATİPLERİYMİŞ

Çiftçiler restorandan ayrılırken, Savcı Abbas Özden sanıkların yakalanması emrini verdi. Bu emir üzerine Musa Özkan ve Fikret Şener, rakılarını yudumlarken ceplerindeki numaraları önceden tespit edilmiş paralarla birlikte gözaltına alındı. Ankara Adliyesi’ne çıkarılan her iki zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan incelemede Musa Özkan ve Fikret Şener’in eski zabıt katibi oldukları ve geçmişte Ankara Adliyesi'nde görev yaptıkları belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!