Yargı kararıyla 6 kez döndüğü görevden yine alındı

Güncelleme Tarihi:

Yargı kararıyla 6 kez döndüğü görevden yine alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2007 12:43

İZMİR'de 2003 yılından bu yana 6 kez alındığı görevine yargı kararıyla dönen Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihabir Çulhaoğlu, yedinci kez görevden alındı. Çulhaoğlu, en son atandığı İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'ndan eski görevine iadesi için açtğı davada İzmir 2'nci İdare Mahkemesi olumsuz karar vermiş, Danıştay ise bu kararı bozunca eski görevine dönmüştü. Ancak İdare Mahkemesi yeniden yargılamada kararında direnince, Çulhaoğlu yine koltuğundan oldu ve bu kez Danıştay'ın vereceği son kararı beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Dört yıldır yenilenen onaylarla Kamil Aydoğan'ın vekaleten müdürlüğünü yürüttüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde adı ‘istenmeyenler’ listesine yazılıp görevden alınan her müdür yardımcısı, şube müdürü ya da ilçe milli eğitim müdürü mahkeme kararıyla koltuğuna dönüyor. İzmir'de mahkeme kararlarıyla ‘git-gel’lerin en sık yaşandığı Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de 2007- 2008 eğitim- öğretim yılı başında yine müdürsüz kaldı.

Çulhaoğlu, 2003 yılında ilk kez görevden alındığında yerine Çorum'un Sungurlu İlçesi Milli Eğitim Müdürü Ömer Lütfü Çırak getirilmişti. Çulhaoğlu gerekçesiz görevden alındığı belirterek yargıya başvurdu. Mahkeme haklı bulup göreve iadesini sağladı. Çulhaoğlu'nun her defasında haklılığını kanıtlayıp mahkeme kararıyla dönmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı bu gidişi durdurmak için terfi yolunu seçti. 5'inci kez göreve dönüşünde Çulhaoğlu terfi ettirildi, Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'na atandı. Bu terfiyi de yargıya taşıyan Çulhaoğlu geri döndü, bu kez İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın yardımcılığına verildi. Ama Çulhaoğlu, bu atamayı da yargıya taşıdı ve yine zafere ulaşarak 6'ncı kez makamına döndü, koltuğunu Çırak'tan aldı. Bu arada hakkında açılan soruşturmalardan da suçsuz bulundu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, Çırak'ı Halk Eğitim Merkezi emrine sınıf öğretmeni olarak verirken, Danıştay'ın yürütme durdurma kararıyla Mayıs 2006'da göreve dönen Çulhaoğlu işinin başına geçti. Ancak Çulhaoğlu'na geri dönüş vizesi veren Danıştay, kararını yeniden gözden geçirmesi için İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'ne gönderdi. İzmir 2'nci İdare Mahkemesi, Çulhaoğlu'nun yürütmeyi durdurma talebini reddettiği kararında direndi. Mahkemenin kararında direnmesi üzerine Çulhaoğlu, bu Eylül başında yeniden görevden alındı. Çulhaoğlu bu kararın temyiz için Danıştay'a bir kez daha başvurdu.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Çulhaoğlu iki mahkeme arasında kalırken, şimdi Danıştay'ın son sözünü söylemesini bekliyor. Eğer Danıştay kendi kararında ısrar ederse Çulhaoğlu makamına bu kez kalkmamak üzere dönecek. Danıştay aksine karar verirse makamına dönemeyecek. Yetkililer bugüne kadar Danıştay'ın kendi kararını değiştirmediğine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Bu arada her defasında Çulhaoğlu'nun yerine atanan Ömer Lütfi Çırak da yöneticilikten öğretmenliğe verilemeyeceği gerekçesiyle dava açıp kazandı. Haklılığını mahkemede kanıtlayınca ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna ulaşan Çırak, geçen ay Yunus Ergin'in vekil müdür olduğu Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadrolu atandı. Ancak mahrumiyet ilçesi Kiraz'a yapılan ‘asil atama’ kağıt üzerinde kaldı. Bakanlık, Çırak'ı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'na görevlendirdi. Eğitim camiası iki yöneticinin yıllardır süren trafiğini ilgiyle izliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!