Yardımsever İngilizler Edirne’de kamyona çarptı

Güncelleme Tarihi:

Yardımsever İngilizler Edirne’de kamyona çarptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

Hindistan’da yoksul öğrencilere eğitim veren bir okulun kapanmasını önlemek için Londra’dan Himalayalar’a kadar direksiyon sallayacakları bir hayır kampanyası başlatan İngiliz grup, Türkiye’de kaza yaptı.

Dört sanatçıdan oluşan grup, "Good Karma Drive" (İyi Karma Yolculuğu) adlı projenin 11’inci gününde Edirne yakınlarında iki ciplerini parçaladı. BBC’nin de desteklediği maceracı grup, İran üzerinden Abu Dabi’ye gidip, oradan feribotla Hindistan’a geçecek ve topladıkları bağışı yetkililere teslim edecek.

HAYIR amaçlı seyahat yapan dörtlü, emlakçı ve müzisyen Jonny Knowles (30), şarkı yazarı Mark Tarling, ressam Simon Buck ve fotoğraf sanatçısı Michelle Attala’dan oluşuyor. Knowles, birkaç ay önce, Hindistan’ın kuzeyindeki Sidhpur şehrinde 10 yıl önce yerli halk tarafından kurulan bir okulun zor durumda olduğunu öğrenince harekete geçti. Sanatçı dostlarından kurduğu "Macera grubunun" amacı, kast sistemi yüzünden eğitimden mahrum bırakılan yoksul Hintli çocukların tek şansı olan 400 öğrencili bu okulun kapanmasını engellemek.

Yardımsever grup, "İyi Karma Yolculuğu" adını koydukları proje kapsamında Londra’nın merkezinden Himalayalar’daki okula dek otomobil sürecek ve okulun eğitime devam etmesi için gereken 150 bin sterlini toplamaya, en azından ekonomik-etnik-dini kökenlerine bakmadan çocuklara eğitim veren bu okulun yaşadığı zor duruma dikkat çekmeye çalışacaklardı. BBC’nin de desteğiyle 4 Aralık’ta büyük yolculuk başladı. İki ciple Avrupa’yı baştan başa geçip 11 gün sonra Yunanistan üzerinden Türkiye’ye varan grup, büyük bir talihsizlik yaşadı.

15 Aralık’ta, Edirne yakınlarında buzlanan bir viyadükte önlerinde ilerleyen kamyon aniden fren yapınca, Karma konvoyu kendisini zincirleme bir kazanın içinde buldu. Land Rover marka iki araç hurdaya çıkınca, seyahat riske girdi. Firmanın Türkiye temsilcisi, "Türkiye dışına çıkarmamak kaydıyla" gruba bir araç tahsis etmeyi önerdi.

Pes edip İngiltere’ye dönen Tarling dışında grubun geri kalanı seyahati bitirmeye kararlı. Grup 4 Ocak’ta, İran sınırına kadar emanet ciple devam edip, buradan otobüsle Abu Dabi’ye, oradan da feribotla Hindistan’a geçecek. Siyasi veya dini hiçbir amacı olmayan grup üyeleri, Hindistan’da bir araç kiralayarak okula varıp topladıkları bağışı yetkililere teslim edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!