Yarattığı tipler Bayülgen'i geçti

Güncelleme Tarihi:

Yarattığı tipler Bayülgeni geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Okan Bayülgen'in sunduğu ve Kanal D'de yayımlanan Zaga Show'da ‘‘Dudu Teyze’’ ve ‘‘Aile Reisi’’ tiplemeleriyle ekrana gelen Zafer Algöz, bir anda izleyicilerin ilgi odağı oldu.

Okan Bayülgen’in Zaga programında ekrana çıkan zafer Algöz, şöhreti yakaladı. ‘‘Daha ne istiyonuz? Telefon numarası mı istiyonuz?’’ diyerek küçük büyük herkesin diline takılan ‘‘Dudu Teyze’’ ve ‘‘Ailenizin Görüşü’’ skecinde şımarık ailenin asabi Aile Reisi'ni canlandıran Zafer Algöz, sosyal olaylara getirdiği farklı bakış açısıyla da seyircinin beğenisini kazandı. Ortaokul çağlarında amatör olarak başladığı oyunculuğu, daha sonra 1985 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirerek sürdüren Zafer Algöz, ‘‘Zaga’’daki rolleriyle şöhreti yakaladı. Birçok tiyatro oyununda rol alan ve ‘‘Komşu Komşu’’ ile ‘‘Utanmaz Adam’’ gibi televizyon dizilerinde de oynayan Algöz, aynı zamanda Mustafa Altıoklar'ın yönettiği ‘‘Ağır Roman’’ filminde ‘‘Gaftici Fethi’’ olarak sinemaseverlerle buluşmuştu. Sanatçı, bugünlerde çekimleri devam eden ve Hülya Avşar'la Zuhal Olcay'ın rol aldığı ‘‘Salkım Hanım'ın Taneleri’’ adlı filmde de oynuyor. Yönetmenliğini Tomris Giritlioğlu'nun üstlendiği ‘‘Salkım Hanımın Taneleri’’ adlı sinema filminin öyküsü kısaca şöyle:

KARAKTER USTASI

Güven Kıraç'ın canlandırdığı Bekir, 1930'lu yılların ortasında Niğde'den İstanbul'a göç eder ve büyük bir handa hamalbaşı olarak çalışmaya başlar. Dürüstlüğü, vefakârlığı ve vicdanlı kişiliğiyle tanınan Bekir'in yanına daha sonra Zafer Algöz'ün canlandırdığı köylüsü Durmuş gelir ve olaylar daha farklı gelişmeler gösterir. Dönemin siyasi, ekonomik ve sosyal çalkantılarının işlendiği filmde iki hemşerinin büyükkentteki karakter değişimleri ilgi çekiyor. Bekir'in insani ve dürüst yanıyla öne çıkarken Durmuş, tam tersi bir çizgi izliyor. Birlikte dükkan açan Bekir ile Durmuş, ticari zekâlarıyla zenginliğe ulaşıyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!