Yaralı kaplumbağa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne teslim edildi

Güncelleme Tarihi:

Yaralı kaplumbağa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesine teslim edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2020 10:48

MUĞLA'nın Datça ilçesindeki orman yangınında alevler arasından yaralı kurtarılan kaplumbağa, bakım ve tedavisinin yapılması için Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Haberin Devamı

Yaralı kaplumbağa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesine teslim edildi
Datça’nın Mesudiye Mahallesi döşeme mevkiinde 2 gün önce çıkan yangında 10 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. Ekiplerin söndürme çalışmaları sırasında, orman görevlisi tarafından fark edilerek alevler arasından kurtarılan kaplumbağanın, kabuğunun bir bölümünün yandığı belirlendi. Yangından sonra kritik ilk 24 saati, özel bir veteriner kliniğinde yerel hayvan koruma gönüllülerinin kontrolünde geçiren kaplumbağaya payam (badem) adı verildi.

Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Nurcan Kaya (58), kaplumbağanın yanan kabuğunun klinikte antibiyotikli merhemle temizlendiğini söyledi. Kaplumbağanın rahat hareket edebildiğini belirten Kaya, “Datça Orman İşletme şefliğinden teslim aldığımız yaralı kaplumbağaya özel bir veteriner kliniğinde ilk yardım müdahalesinde bulunuldu. Gece boyunca süren endişeli bir bekleyişin ardından, daha sağlıklı ellerde bakımının yapılması için kaplumbağayı Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Datça şefliğine teslim ettik” dedi.

Haberin Devamı

Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Datça Şefi Mustafa Kamil Uslu ise yaralı kaplumbağanın kurtarılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Yangından kurtarılan kaplumbağaya elimizden geleni yapacağız ve bu hayvanı yaşatacağız. Sağlığına kavuştuktan sonra tekrar doğaya sağlayacağız. Muğla’da veteriner hekimlerimiz tarafından gerekli tedavileri yapılacak. Doğaya tekrar adapte olabilmesi için belli bir rehabilitasyon süresi olacak. Uzman veteriner hekimlerimizin vereceği karar doğrultusunda bu sürenin tamamlanmasından sonra yeniden doğal yaşama bırakılacak” diye konuştu.

Datça Orman İşletme Şefi Saner Demirtaş ise doğal hayatta har canın önemine dikkat çekerek, “Hayvanı yaşat ki insan, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile kaplumbağamızın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum” dedi.

Yaralı kaplumbağa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesine teslim edildi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!