Yapmadıkları işkence kalmamış

Güncelleme Tarihi:

Yapmadıkları işkence kalmamış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 11:26

İzmir'de kendilerine direnen kişileri çiftliklerinde ‘mahkum odası’ olarak adlandırdıkları yere götüren çete elemanlarının, filistin askısı da kullandıkları yöntemlerle işkence yaptıktan sonra öldürüp yaktıkları ve ardından gömdükleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İzmir'de ‘Sinemacılar Kralı’ olarak bilinen Yavuz Çamlıca ve kardeşi Bülent Çamlıca'yı öldürdükleri gerekçesiyle üyeleri cezaevinde bulunan Beşok grubunun yerine silahlı faaliyette bulunan çete elemanları, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Kendilerine direnen kişileri çiftliklerinde ‘mahkum odası’ olarak adlandırdıkları yere götüren çete elemanlarının, filistin askısı da kullandıkları yöntemlerle işkence yaptıktan sonra öldürüp yaktıkları ve ardından gömdükleri ortaya çıktı. Çetenin ayrıca sorguya götürdüğü kişilere gözdağı vermek için, çiftlik yakınlarındaki yol duvarına ‘Biz ne abiler gördük, güle güle öldü. Cenk, Mustafa, Serhan, Ömer’ diye yazdıkları da ileri sürüldü.

Sinema işletmecisi Yavuz Çamlıca ve kardeşi Bülent Çamlıca'yı öldürmekten üyeleri cezaevinde olan Beşok grubunun yerine faaliyet gösteren çetenin elebaşı İskender Özkahraman'ın geçen yıl kasım ayında İzmir'in Urla ilçesindeki restoran önünde öldürülmesinin ardından, Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. İskender Özkahraman'ın kurduğu suç örgütünün, elebaşılığı kardeşlerinin devralmasıyla silahlı faaliyetlerine devam ettiği belirlendi. ‘Penguen’ adı verilen operasyon kamsamında yapılan eş zamanlı baskınlarda, çete suçundan halen cezaevinde bulunan Erol Beşok'un oğlu ile Y. Ö., E. Ö., A. Ö., İ. G., H. S., İ. Ü., M. Y., İ. Y. Y., M. K., E. E., H. K., H. U. S., S. P, S. O., A. B. ve A.Ç ile A.C. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Zanlılardan konulduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki nezarethanede fenalaşan İ. G., ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Baskında, 4 ruhsatsız tabanca, 1 gaz tabancası, 3 pompalı 4 tüfek, 41 kovan, 12 fişek, sahte sürücü belgesi, nüfus cüzdanı ile iki tane ‘polis muhabiri’ yazılı sahte basın kimliği ele geçirildi.

ÖLDÜRÜP KEMİKLERİNİ YAKMIŞLAR

Gözaltındaki zanlıların sorgularında, mağdurlarına uyguladıkları korkunç işkenceler de ortaya çıktı. Çete elamanlarının, ihtilafa düştükleri Cenk Çelik, Mustafa Dinç, Mehmet Özer ve Fevzi Aluç'u, 2007 yılının Mart ayında Yeşilyurt semtindeki evlerinden kendilerini polis olarak tanıtarak kaçırdıkları ortaya çıktı. Çete elamanlarının çiftlikte üzerine ‘mahkum odası’ yazdıkları ahırda, kurbanlarını Filistin askısına alıp işkence yaptıkları saptandı. Dinç ve Çelik'i öldüren zanlıların, bir gün sonra da Mehmet Özer ile Fevzi Aluç'u öldürdükleri ardından ahır içerisine gömdükleri belirlendi. Çetenin, aradan 10 ay geçtikten sonra polisin cesetleri bulabileceği ihtimali üzerine Mehmet Özer ve Fevzi Aluç'un, kemiklerinin topraktan çıkarıp variller içerisinde yakıp tekrar gömdükleri de anlaşıldı. Güvercin kümesinin altında arama kurtarma köpeklerince bulunan kemiklerin, DNA testiyle Özer ve Aluç'a ait olup olmadığının anlaşılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

YOL ÜZERİNE TEHDİT MESAJI İDDİASI

Çete elamanlarının ayrıca, televizyonlardaki mayfa türü filmlerle, dizilerdeki sorgulama ve infaz sahnelerinden etkilendikleri, sorguya götürdükleri kişilere, gözdağı vermek için de çiftlik yakınlarındaki yol duvarına, ‘Biz ne abiler gördük, güle güle öldü. Cenk, Mustafa, Serhan, Ömer’ sözlerini yazdıkları ileri sürüldü.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Son iki yılda 4 cinayet, 2 yaralama, 2 işyeri ele geçirme, adam kaçırıp alıkoymak, işkence yapmak, haraç almak, zorla belge imzalatmak, tehdit ve darp olaylarına karıştıkları tespit edilen biri kadın 17 zanlı, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!