Yapanlar ortaya çıkarılacak

Güncelleme Tarihi:

Yapanlar ortaya çıkarılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 21:33

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt ile dün Çankaya Köşkü’nde yaptığı görüşme sırasında İstanbul’daki saldırıyı öğrendi.

Haberin Devamı

Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı arayarak konu ile ilgili ilk bilgileri aldı. Yıldırım, Agramunt ile görüşmesinin ardından Ala ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı Çankaya Köşkü’ne çağırdı. Yıldırım, görüşmelerin andından taziye mesajı yayımlayarak, şunları kaydetti:
“Mübarek Ramazan’ın ilk günlerinde masum vatandaşlarımızı öldürmeyi hedefleyen terör örgütleri, insanlığa ve bütün insani değerlere düşman olduklarını bu saldırıyla bir kez daha göstermişlerdir. Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti devleti, terörle mücadele hedefinden asla ve asla taviz vermeyecektir. Güvenlik ve adli birimlerimiz, büyük bir dikkat ve titizlikle iz sürerek bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları azmettirenleri mutlaka ortaya çıkartacaktır.”

GÖZÜ DÖNMÜŞ BAĞNAZLIK

Haberin Devamı

AKPM’den yapılan yazılı açıklamada da Agramunt’un, saldırıyı en ağır şekilde kınadığı belirtilerek, “Teröristlerin gözü dönmüş bağnazlığı bir kez daha İstanbul’u vurdu. Terör, ortak değerlerimizi, kurumlarımızı, yaşam biçimimizi hedef alıyor. Tüm dünyayı tehdit ediyor. Birlik olursak tuzaklarına düşmemeyi başaracağız” denildi. 

BAKMADAN GEÇME!