Yanlışlarla mücadele hukuk çerçevesinde olur

Güncelleme Tarihi:

Yanlışlarla mücadele hukuk çerçevesinde olur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2014 01:54

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zonguldak’tan Bartın’a geçti. Bartın Valisi Ali Çınar’ı makamında ziyaret eden Gül, burada gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili takvimin işlediğini söyledim. Bununla ilgili tartışmalar gayet tabii. Sayın Başbakan’la biz kendi aramızda bu konuları konuştuk. Onu söyleyeyim. Günü gelince yapılacak açıklamaları duyarsınız.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNEMİ

(Freedom House Basın Özgürlüğü Raporu’nda Türkiye’nin ‘özgür olmayan ülkeler’ sınıfına düşmesi) Basın özgürlüğü bir memleketin, demokratik ülkelerin en önemli niteliklerinden birisidir. Bu yöndeki eleştirileri hep dikkate almamızda fayda vardır, önemlidir. Çünkü Türkiye’nin üzerinde herhangi bir şekilde başarılarını gölgeletmememiz lazım.
(TSK’da paralel bir yapılanma olduğu ve bunun da Yüksek Askeri Şura’da tasfiye edileceği yönündeki haberlere ilişkin) Türkiye bir hukuk ülkesi. Tabii ki yanlışlar, hatalar, çeşitli yapılanmalar, çeşitli faaliyetler hep olabilir büyük bir ülkede. Nitekim telefon dinlemeleri, son dönemlerde ortaya çıkan hususlar. Bütün bunlarla mücadeleler hukuk çerçevesi içerisinde olur. Milli Güvenlik Kurulu da tabii o da hukuka bağlı olan bir kurumdur. Hiç kimse hukukun, Anayasa’nın, kanunların dışında değildir. Yanlışlar tabii ki görmezden gelinemez. Ama yanlışlarla mücadeleler hukuk çerçevesinde olur. Onun için gelişigüzel herhangi bir işlem, suçu olmayan insanlara böyle bir şey söz konusu olmaz. Ama yapılan yanlışlar varsa bu yanlışların üstünün kapatılmasını hiç kimsenin beklememesi gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!