Yanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 01:08

Türkiye’nin çeşitli illerinde önceki gece ve dün çıkan orman yangınları, bazı yerlerde köylere kadar ulaşıp, çevrede oturanlara korkulu anlar yaşattı. Yangınlarda, Muğla’da 220, Çanakkale’de 100, Adana’da 55, Mersin’de 50 hektar ormanlık alan kül oldu, tarım arazileri zarar gördü. Çanakkale'de yanan bölgenin yanındaki yeni ağaçlandırma yapılan sahada 2008’de 320 hektar orman kül olmuştu.

Haberin Devamı

GELİBOLU YİNE KORKUTTU

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangında 100 hektarlık alandaki çam ağaçları zarar gördü. Alevlerin Yalova köyü ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park sahasına ulaşmaması için ekipler, büyük çaba sarfetti. Yanan bölgenin yanındaki yeni ağaçlandırma yapılan sahada 2008’de 320 hektar orman kül olmuştu.



ARILAR TELEF OLDU

MUĞLA’nın Milas ilçesi Pınar köyü yakınlarında önceki akşam elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu. Rüzgârın etkisiyle Kumluca, Pınar ve Çamlıca köyleri ile Ören beldesine ulaşan alevler, korkuya yol açtı. Dün saat 04.00’te Ören beldesinde iki ahır ile 80 arı kovanı alevlere teslim oldu. 18 saat süren yangın nedeniyle köylüler ve tatilciler evlerine giremedi. 7 helikopter ve 3 uçağın desteğiyle dün sabah kontrol altına alınabilen yangında 45 hektar kızılçam zarar gördü. Söndürme çalışmalarında yorgun düşen işçiler, yangının kontrol altına alınmasından sonra bir süre yatıp dinlendi. Muğla’da 48 saatte çıkan 18 yangında 220 hektar orman kül oldu.
mersin’de

Haberin Devamı

1 ARAZÖZ YANDI

Adana’nın Karaisalı ve Kozan ilçelerindeki toplam 55 hektar zarar gördü. Bal Ormanı Projesi kapsamında dikilen akasya, keçiboynuzu, defne, yabanielma fidanları da kül oldu.
Mersin’in Gülnar ilçesinde de önceki gün çıkan orman yangınında 88 haneli Kavakoluğu köyü boşaltıldı. 8 helikopterin, 200’e yakın iş makinesinin katıldığı söndürme çalışmalarında 500 işçi ile köylüler ter döktü. Yangında 50 hektar ormanlık alan ile bir de arazöz yandı oldu.

Erken müdahale kurtardı

İSTANBUL Sarıyer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Dallas mevkisindeki fundalık alanda dün yangın çıktı. İhbar üzerine orman bölge müdürlüğü ekipleri ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler kısa sürede olay lerine ulaşıp yangına müdahale ederken, söndürme çalışmalarına 1 helikopter de destek verdi. Ekiplerinin çabaları sonucu yangın 2 saat sonra kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangında yaklaşık 1,5 dönümlük ormanlık alan zarar gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!