Yangından 7 kişi kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Yangından 7 kişi kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 08:35

Fatih'te, 4 katlı bir binanın bodrum katında çıkan yangında, üst katlarda mahsur kalan ve aralarında dumandan etkilenen yaşlı bir çiftin de bulunduğu 7 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Haberin Devamı

Topkapı Fatma Sultan Mahallesi Emece Sokak'taki 4 katlı binanın bodrum katındaki evde saat 04.15 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle oluşan yoğun dumanın merdiven boşluğunu doldurması üzerine, üst katlarında oturan vatandaşlar binadan çıkamadı.

Vatandaşlardan bazıları kendi imkanları ile dışarı çıkarken, Mehmet-Beyza Yıldırım çifti ile Osman Çalık, eşi Hatice Çalık ve 5 yaşındaki kızı Alara Çalık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi, yangına müdahale eden Fatih ve Zeytinburnu itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Dumandan etkilenen Mehmet ve Beyza Yıldırım, itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımıyla, sokakların darlığı ve park edilen araçlar yüzünden olay yerine kadar gelemeyen ambulanslara kadar taşındılar. Yıldırım çiftinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu arada, yangın, itfaiye tarafından diğer katlara sıçramadan söndürülürken, sokakların dar olması ve park edilen otomobiller nedeniyle itfaiye araçlarının büyük bir bölümünün olay yerine gelemediği görüldü. Bina sakinleri bodrum kattaki dairede elektrik tesisatının değiştirilmesi için çalışma yapıldığını belirttiler. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesine çalışıldığını bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!