Yanan çocuklar bir gün sonra hastaneye yetiştirildi

Güncelleme Tarihi:

Yanan çocuklar bir gün sonra hastaneye yetiştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2008 14:40

Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Bülbülhan Yaylası'ndaki evlerinde oynarken üzerlerine kaynar su dolu kazan devrilen iki kardeş, bir gün sonra yaylaya ulaşan kamyonla hastaneye kaldırılabildi.

Haberin Devamı

Yanan iki kızını hastaneye götürmek için araç bekleyen anne, çocuklarının acısını, sürekli üzerlerine su dökerek dindirmeye çalıştı.

Alınan bilgiye göre, Bülbülhan Yaylası'ndaki evlerinde oynayan Ceylan Bucak (12) ile kardeşi Özlem Buçak'ın (8) üzerine, ateşin üzerinde bulunan kaynar suyla dolu kazan devrildi.

Çocuklarının çığlıkları üzerine bahçeden eve koşan Esra Bucak (30), elbiselerini çıkarmalarına fırsat vermeden çocuklarının üzerine soğuk su döktü.

Olayı duyarak otlattığı sürüyü bırakıp eve gelen Hüseyin Buçak, ilçedeki bir arkadaşını arayarak yardım istedi. Ancak yağışlı hava ve gece olması nedeniyle Buçak'ın arkadaşı, kamyonla bir sonraki günün sabahı Bülbülhan Yaylası'na ulaştı.

Kamyonla ilçeye getirilen Ceylan ve Özlem Bucak kardeşler, Artvin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Çocukları tedavilerini yapan Opr. Dr. Levent Sapan, A.A muhabirine, Ceylan ile Özlem'in vücutlarında ikinci derecede yanıklar bulunduğu söyledi.

Dr. Sapan, vücudunun yüzde 30'u yanan Özlem'in, kardeşine oranla durumunun daha ciddi olduğunu belirterek, “Anne, yanan çocukların elbiselerini hemen çıkarmaya çalışmayarak ve üzerlerine soğuk su dökerek bilinçli davrandı. Bu, çocuklarda kalıcı yara iz oluşmasını önledi. Çocuklar yaraları enfekte olmadığı için kısa sürede iyileşirler” dedi.

ANNE BUCAK: “HAYATIMIN EN ZOR GÜNÜYDÜ”

Esra Bucak da çocuklarının yalvarışları arasında geçirdiği günün, hayatının en zor günü olduğunu belirterek, “Çocuklarım sabaha kadar su su diye inliyordu. Sürekli onların üzerine soğuk su döktüm. Çocuklarıma sadece su dökmekten başka bir şey yapamıyordum. Çocuklarımın çektiği acı tarif edilemezdi. Allahım çocuklarıma ve bana sabır verdi. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!