Yan gelip yatmak yok

Güncelleme Tarihi:

Yan gelip yatmak yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 00:00

Valilerin tam manasıyla halktan biri olması gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Yan gelip yatmak yok, protokol valiliği yok. Çok koşacağız. 24 saat sizi arayabilirim” dedi. Erdoğan, terörün çözümünde de valilere büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Valiler Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşayan 76 milyonu, aynı ailenin bireyleri olarak görmenin herkesin görevi olduğunu belirterek, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri olmak üzere 81 il valisine önemli talimatlar verdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

HAKLI KONUMDAYIZ

Gerek dünya nezdinde, gerek milletimiz nezdinde, gerekse terörün etkisi altında kalmış halkımız nezdinde biz şu anda hem güçlü, hem kararlı, hem de her boyutuyla haklı bir konumdayız. Şu anda terör bizim yoksulluğa karşı verdiğimiz samimi mücadele karşısında, artık yoksulluğu bir bahane olarak kullanamaz ve kullanamıyor. Terör istismar alanını, beslendiği bataklıkları kaybettikçe sorun çok hızlı şekilde çözülecek ve inşallah gündemimizden, hiç endişe etmeyin çıkacaktır.

Haberin Devamı

‘DEVLETİN YUMRUĞU’ YOK

Terör meselesinin çözümü için girilen süreçte valiler de büyük sorumluluk taşıyor. Vatandaşımız çözüm sürecinde atılan adımlara, yapılanlara büyük bir umutla bakıp, teşvik ediyor. Milletimizde oluşan bu umudu her imkanla, her fırsatla çoğalmak durumundayız. Bulunduğu ilde devletin yumruğunu temsil eden vali profili artık geride kalmıştır. Bunu sizler hissettiriyorsunuz ve hissettireceksiniz.

PROTOKOL VALİLİĞİNE SON

Bizim ne hükümet olarak, ne valiler olarak, ne belediye başkanları olarak şehirlerimizde yaşayan kardeşlerimize ‘Size yol yaptık daha ne istiyorsunuz?’ deme hakkımız yok ve olamaz. Onlara gidip ‘Size hastane yaptık, okul yaptık, konut yaptık, daha ne istiyorsunuz?’ deme hakkına ve haddine biz sahip değiliz. Dicle’nin kenarında bir koyunu kurt kapsa bunun hesabı bizim üzerimizdedir. Sıradancılığı bırakacağız, protokol valiliği yapmayacağız. Biz, tam manasıyla halktan biri gibi olacağız ve halk bizi gördüğü zaman kendini bulacak. İnanan insan, çalışan insan, azmeden insan tekeden bile süt çıkartır. Bütün mesele burada.

DALGA GEÇTİLER, ANIRAMADILAR

10 yıl içinde biz bunları çok yaşadık, birçok projelerimizle çok dalga geçtiler, alay ettiler. Hatta ‘Taksim’e çıkıp anırırım’ diyen oldu, bunlar da köşe yazarıydı. Ne oldu? Anıramadılar, niye? Çünkü bu iş biraz da karakter meselesidir, kimlik meselesidir. 81 vilayeti siz ayağa kaldıracaksınız, yan gelip yatmak yok, protokol valiliği yok. Çok koşacağız. Acaba şu gazeteler ne yazmış, ne yazar’ demeyin, gazetelerle amel etmeyin. Siz halkımızla yatın halkımızla kalkın. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz.

Haberin Devamı

24 SAAT ARAYABİLİRİM

Bir başbakan olarak benim elim ayağım o ilde sizsiniz. Sizin de eliniz ayağınız ilçede kaymakam. Oradaki sorunlar size ulaşmalı.
Siz aşamadığınız sorunları da bize ulaştırma-lısınız. Bakanlarımız var, ilgili bakanlıklarla veya direkt benle. Benim için 24 saat mesaidir, 24 saat beni arayabilirsiniz, ama ben de 24 saat içerisinde sizi arayabilirim.                      

GÖREV SOHBETİ

ANKARA Gölbaşı’ndaki Vilayetler Evi’nde düzenlenen Valiler Toplantısı’na gelişinde ev sahibi İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından karşılanan Başbakan Tayyip Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce Muammer Güler’le bir süre sohbet etti. Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!