Yaman ayrılık

Güncelleme Tarihi:

Yaman ayrılık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Azerbeycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ABD'de geçirdiği by-pass ameliyatı sonrası Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in davetlisi olarak geldiği Türkiye'den, şarkı ve türkülerle uğurlandı.

By-pass ameliyatından sonra Cumhurbaşkanı Demirel'in konuğu olarak 20 Mayıs'ta Ankara'ya gelen ve 25 Mayıs'ta da Antalya'ya geçerek Kemer Çamyuva'daki Simena Tatil Köyü'nün özel köşkünde dinlenen Aliyev, burada 15 gün tatil yaptı. Aliyev'i dönüşünde Antalya Valisi Hüsnü Tuğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yekta Numanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul ve Emniyet Müdürü Natık Canca uğurladı. Havaalanında Aliyev için Bayındır Holding'in hazırladığı bir sürprizherkesi neşelendirdi. Aprona gidiş kapısı önünde kurulan İrina Yalçın, Necdet Gençörnek, Ayhan Yapıcı ve Ali Özen'den oluşan orkestra, Aliyev'i ‘Aygız’ şarkısı ile karşıladı. Ardından ‘Yaman ayrılık’ı çalan orkestradan İrina Yalçın'ı yanına çağıran Aliyev, şarkıya sonuna kadar eşlik etti. Aliyev, özel uçağıyla Bakü gitti.

Bu arada Aliyev, Cumhurbaşkanı Demirel'e bir veda ve teşekkür mektubu gönderdi. Demirel'in kendisine gösterdiği candan dostluk ve kardeşlik muhabbetinin, sağlığını kazanmasına katkıda bulunan en önemli unsur olduğunu belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!