Yalova'da terör bağlantılı sahte para operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Yalovada terör bağlantılı sahte para operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 16:07

YALOVA’da terör örgütü PKK'ya finansal destek sağladıkları öne sürülen 16 kişilik şebeke, polis tarafından çökertildi. Operasyonda 80 bin 850 sahte madeni 1 YTL ele geçirildi.

Haberin Devamı

Bir ihbarı değerlendiren polis, yaklaşık 8 ay süren takip sonucu, Yalova’nın yanı sıra, İstanbul, Sakarya ve Mersin’de, ‘Atabarı’ adı verilen eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı.

 İlk olarak İstanbul Tuzla’da bir villaya yapılan baskında çetenin ele başısı olduğu sanılan Süleyman Türk, kardeşi Yılmaz Türk ve Muhammet Yormaz gözaltına alındı. Villada yapılan aramada 20 çuvalda 60 bin sahte madeni 1 YTL ele geçirildi. Villada ayrıca sahte para basımında kullanılan makineler ve torna tezgahı bulundu. Soruşturma kapsamında şebekeyle bağlantılı Erdal Çetin, Muzaffer Yurtseven, oğulları Zafer ve Tuncer Yurtseven, Mehmet Deringöl ile Yakup Asi de Yalova’da gözaltına alındı. Zanlılardan Erdal Çetin’in yanında 2 bin sahte madeni 1 YTL bulundu.

Sakarya’da yapılan baskında ise sahte paraları piyasaya sürdüğü iddia edilen Şinasi Değirmen, Ayhan Feramet, Şakir Feramet ve Ali Osman Aydın 17 bin sahte madeni 1 YTL ile Mersin’da ise Ali Can, Mehmet Fatih Çelebi, Nedim Öztürk 1850 sahte madeni 1 YTL ile yakalandı.

Haberin Devamı

Şebekenin sahte paraların bir kısmını Diyarbakır ve Çanakkale’de piyasaya sürdüğü anlaşıldı. Haklarında yasal işlem yapılan zanlıların sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!