Yalova'da 'sanal kumarhane' operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Yalovada sanal kumarhane operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2008 12:29

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, Tayvan'dan özel olarak getirtilen bilgisayarlarla “sanal ortamda kumar oynattıkları” öne sürülen otel sahibi ve otel sorumlusu hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Yalova Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 155 Polis İmdat Hattı'na gönderilen bir elektronik posta sayesinde Çınarcık'ta sanal ortamda kumar oynatan bir otel tespit edildiği belirtildi.

İhbar üzerine harekete geçen asayiş ekiplerinin, ihbara konu olan otelle ilgili 1.5 ay süren takip ve araştırma sonucu, otelde bilişim sistemleri kullanılarak sanal olarak kumar oynatıldığını, oynatılmasına aracılık edildiğini belirledikleri kaydedildi.

Polis tarafından düzenlenen operasyonda, otelin üst katında Tayvan'dan özel olarak ithal edilen, “dokunmatik özelliği bulunan”, özel olarak dizayn edilen 13 monitör ile sanal kumar oynanması amacıyla bulundurulan, özel programlar yüklenmiş 7 bilgisayar kasası ele geçirildiği bildirildi.

Emniyet teşkilatında görevli bilişim uzmanlarınca bilgisayarlar ve monitörler üzerinde yapılan incelemede, el konulan tüm bilgisayarlar vasıtasıyla değişik zaman dilimlerinde sanal olarak ve bilişim sistemleri kullanılarak kumar oynandığı ve oynatıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Sanal olarak kumar oynatılmasına aracılık eden sitenin yurt dışından erişim sağladığının, bu sitenin merkezinin Hollanda da bulunduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Sanal olarak kumar oynanmasına aracılık edilmesi suçu ile ilgili otel sahibi H.S.H. ve otelin sorumlusu D.H.D. hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış, otelin kumar oynanmasına aracılık etmek, yer ve imkan sağlanmasına yönelik olarak kullanıldığı anlaşıldığından idari yönden kapatılması için yetkili merciler vasıtasıyla işlemler başlatılmıştır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!