Yalova Valisi özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Yalova Valisi özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2010 12:13

YALOVA Valisi Dursun Ali Şahin’in İl Genel Meclisi Toplantısı’nda söylediği “Ben Yalovalı için çalışıyorum, siz ne halt ederseniz edin” sözleri tartışmalara neden oldu. Meclis Üyesi Altuğ Doğan’ın “Sözlerinizden alındık” demesi üzerine kürsüye çıkan Vali Şahin özür dileyerek, “‘Halt etmeyi’ karıştırmak anlamında söyledim. Bu sözün aşımıdır, bunun için özür diliyorum. ‘Ne yapılırsa yapılsın’ anlamında dedim. Eğer yanlış anlaşıldıysa özür diliyorum. Hata yapmak insanlara mahsustur. Hata vali de yapar kaymakam da yapar herkes yapar” diyerek tüm meclis üyelerinin elini sıktı.

Yalova İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı toplantısının dün yapılan ikinci oturumuna Yalova Valisi Dursun Ali Şahin’in yanı sıra, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi de katıldı. İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Vali Şahin’in konuşmaları damgasını vurdu. Meclisin gündeminde yer alan ilçelerdeki özel idarelerin kapatılması konusunun görüşülmesi sırasında konuşan Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, “Benim kilometrem 100’dür. Ancak siz de, 100’den aşağıya düşerse ben sizinle uğraşırım ve uğraşacağım da. Çalışan adama yer var. Çalışmayan kişiye açık söyleyeyim kapımız açık değil. Şimdiden nereye atanmak istiyorsa oraya gidebilir. Bizim için resmi daireler oturma ve yatma yeri değil. Ben buraya geldiğimden beri saat 18.00’da evde olmadım. Gerektiği zaman 23.00’de evde oldum. Bana öyle amir lazım. O vesileyle memur ve amirlerin çalışma düzenini tam anlamıyla yenileyeceğiz. Bakıyorum daireler arası çatışma var ve bu daireler mahkemelik. Yalova’daki müdürler birbirlerini tanımıyor” dedi.

BURADA PANTOLON ESKİTMEK YOK

Görevli memurun veya amirin aldığı parayı hak ederek çalışması gerektiğini ifade eden Vali Şahin, “Burada pantolon eskitmek yok. Bizden ayakkabı isteyin. Ben kendi maaşımdan bile veririm. İlçedeki özel idarelerin ne yaptığını biliyor musunuz? Müdür eskiden memurdu. Eskiden bordrolar vardı üstünde yapılırdı, uğraşılırdı. Şimdi her şey otomatik ve tek tuşla. Artık her şey merkezden yapılıyor. Ben neden o memuru orada tutayım. Bizim buradaki memurlar yatacak ve ben oradaki memurumu orada tutacağım. Ne olmuş yani, burada olursa iş yapacak. Herkes istiyor ki ayak ayak üstüne atayım, çayımı yudumlayayım ve bulunduğum yerden emir vereyim. Böyle yağma yok. O parada 72 milyon insanın hakkı var. O paranın hakkını vereceksin. Sen tasarruf etmezsen para dayanmaz. Orasının elektriği, suyu ve harcamaları var ve yılda 150-200 bin para harcanacak. Ben Yalovalı için çalışıyorum. Siz ne halt ederseniz edin. Yeni şeyler söylemenin vakti geldi. Geriye bakarak koşan adam düşer. Biz geriye bakmadan koşuyoruz” diye konuştu.

BEN HALT EDEN İNSAN DEĞİLİM

Vali Şahin’in konuşmasından sonra söz alan meclis üyelerinden Altuğ Doğan ise Vali Şahin’in söylediği sözden alındığını söyledi. Doğan, “Esas meclisimizin gündem konusuna gelmemizde yarar var. Valilik talebinin üzerine almış olduğumuz karar veto edildi. İlçe özel idarelerinin kapatılmasıyla ilgili teklif, meclisimize geldikten sonra komisyonlara havale edilmiş. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımızın da bulunduğu geniş toplantıda detaylı şekilde irdelenmiştir. 150-200 bin lira devletin ödemekle yükümlü olduğu bir paradır. Çok detaylı şekilde incelendi. Meclis üyelerimiz, sadece at gözlüğüyle olaya bakmamıştır. Çalışmayan idare amiri varsa bunun yeri meclis değil. İlçe özel idareleri illere yük ise neden merkezi hükümet bu konuyla ilgili kararname çıkarmıyor. Neden meclislere ve buradaki 15 kişiye bırakılıyor. Neden TBMM’den çıkartılmıyor. Oradakilerin çalışmayıp yan gelip yattığı söz konusunda, bunun merceği ben değilim. İl genel meclisi üye olarak aşağılanmış şekilde halkın karşısına çıkmam. Ben halt eden insan değilim. Hiçbir meclis üyesi de halt etmeyecektir. Sadece yasalara kurallara yönetmeliklere ve ahlak anlayışına göre değerlendirecek. Ben bunu bir saygısızlık olarak görüyorum ve kabul edemiyorum” dedi.

VALİ ÖZÜR DİLEDİ

Meclis üyesinin sözleri üzerine tekrar konuşan Vali Şahin de, “Halt etmeyi karıştırmak anlamında söyledim. Bunlar küçük şeyler. Ben sadece oradaki kişilerin görevi bitmiştir diyorum. Biz burada çalıştırabiliriz bu kişileri. Bu sözün aşımıdır bunun için özür diliyorum. Ne yapılırsa yapılsın anlamında dedim. Eğer yanlış anlaşıldıysa özür diliyorum. Hata yapmak insanlara mahsustur. Hata vali de yapar, kaymakam da yapar, herkes yapar. Bunu dallandırmaya da gerek yok” diyerek söylediklerinin yanlış anlaşıldığını savundu.
Daha sonra Vali Şahin, salondakilerle tek tek tokalaşarak toplantıdan ayrıldı. Meclis üyeleri arasında valilik makamından gelen ‘İlçe Özel İdareleri’nin kapatılması’ konusu 5 oya karşılık 9 oy ile reddedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!