Yalın'a rektör ricası

Güncelleme Tarihi:

Yalına rektör ricası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2007 18:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi rektörü, mezuniyet töreninde Yalın'dan duygusal şarkılar söylemesini istedi.

Haberin Devamı

KONSER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi, mezun olan 5 bin 815 öğrencisini, tek törenle uğurladı. İlk kez 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen toplu diploma töreninde öğrenciler gösteriler sundu, mezunlar kep sevinci yaşadı, ardından pop müziğin sevilen ismi Yalın sahneye çıktı. Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, konser öncesi Yalın'a sevgi, kardeşlik, ülke sevgisi, milli duyguları ön plana çıkaran şarkılarını söylemesini rica etti, “Ülkemizin, Manisa'nın ve üniversitemizin, kaybettiğimiz şehit Yarbay Melih Gülova nedeniyle acısı büyük” dedi. Yalın, en güzel ve duygusal şarkılarını Manisalı gençler için söyledi.

Üniversitenin 14'ncü dönem mezunları, öğretim üyeleriyle birlikte dün Cumhuriyet Alanı'na gelerek topluca Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Gece de 19 Mayıs Stadyumu'nda mezuniyet karnavalı yaşandı. Ellerinde Türk Bayrakları ile Manisa ve ilçelerinden akın eden öğrenciler Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü ve öğretim üyeleriyle birlikte stada girdi.

Haberin Devamı

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Limoncuoğlu, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nurdoğan Can, dekanlar ve yüksek okul müdürlerinin katıldığı mezuniyet töreninde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencisi Zehra Deren Engin, mezun arkadaşları adına konuşma yaptı.

GAFLET VE İHANET ORTAMI
Engin, konuşmasında bugün Türkiye'nin uluslararası ilişkileri, sanayi, enerji ve tarım politikaları, eğitim ve bilim politikalarının önemli ölçüde dış güçlerin etkisinde olduğunu belirtti, şunları söyledi:
“Bu dış güçlerin çıkarlarını ulusal çıkarlarımızın önünde tutan ülkemiz içindeki siyasal yapıları, sivil toplum örgütlerini, basın yayın organlarını ve diğerlerini ibretle izliyoruz. Yüce Atatürk'ün gençliğe hitabında sözünü ettiği gaflet, delalet, hatta ihanet ortamı ülkemizde fazlasıyla mevcut. Unutmayalım ki ülkesi olmayanın ülküsü olmayacağı gibi, istiklali olmayanın da istikbali olamaz. Cumhuriyetimizin bunalımlı bir döneminde mezun oluyoruz. Bağımsızlığımız, ulusal birliğimiz, üniter devlet yapımız ve cumhuriyetimizin temel nitelikleri tehdit altında. Her türlü tehlikeye karşı mücadeleye hazır olmak durumdayız. Çünkü söz konusu olan bir ulusun var olma ve yok olma savaşıdır.”
Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Semra Öncü de “Her zaman dürüst olun, toplumsal sorumluluklarınızı duyarlılıkla ön planda tutun. Bu ülkenin geleceği gençlerimize bağlı. Sizleri bilimin ışığında, Atatürk ilkeleri doğrultusunda yetiştirdik. Çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti içinde yerinizi sevgiyle, azimle koruyun. Bu sizin en önemli bireysel ve toplumsal kazancınız olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Vali Refik Arslan Öztürk, Demirci Eğitim Fakültesi birincisi Osman Kaştan'a, Rektör Prof. Dr. Semra Öncü Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Utku Gürdal'a, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Mübeyna Doğan'a, Başsavcı Sait Gürlek Mühendislik Fakültesi birincisi Eda Toprak'a, Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Limoncuoğlu Tıp Fakültesi birincisi Selçuk Kanat'a mezuniyet plaketlerini ve belgelerini verdi. Diğer mezun öğrencilerin belgelerini fakültelerin dekanları ve öğretim üyeleri sundu.
Mezuniyet töreninin ardından halk oyunları ve çiftetelli ekipleri gösteriler sundu. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun trombolin şov ekibi, kızlardan oluşan step ekibi gösterileriyle nefes kesti. Havai fişeklerin gökyüzünü aydınlatması ve 10'uncu Yıl Marşı ile mezun olan öğrenciler keplerini havaya fırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!