Yalıda günlerce aç bırakıp öldürdüler

Güncelleme Tarihi:

Yalıda günlerce aç bırakıp öldürdüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 00:00

Kimsesiz yaşlı ve zengin kişilerin mal varlıklarına zorla el koyan çete elemanlarının, kurbanlarını ölümlerinin normal sanılması için aç bırakarak öldürdükleri ortaya çıktı.

Beyoğlu’nda diş doktoru Şemsiddin Geçgil (82) ile ablası Fikriye Geçgil’in (84) kaybolması üzerine üzerine başlatılan soruşturmada üç ay süren teknik ve fizik takipte müteahhitlik yapan Çetin A.’nın yaşlı ve kimsesiz kişilerin mal varlıklarına el koyarak öldürdüğü belirlendi. İddiaya göre, Çetin A., Kumburgaz’da bir eve kapattığı Şemsiddin Geçgil’i zorla vekaletname imzalatıp mal varlığını üzerine geçirdikten sonra boğarak öldürdü. Çetin A.’nın şoförünün ifadesi üzerine Geçgil’in cesedi, Tekirdağ’ın Yenice Beldesi’nde bulundu. Çete üyeleri, abla Fikriye Geçgil’in ölümünün de normal sanılması için günlerce aç bıraktı, yaşlı kadın komaya girince de Gebze Devlet Hastanesi’nin kapısına bırakıldı.

Villa sahibi de ölü

Polis soruşturmasında, çetenin tek başına yaşayan Vana Ayaşlı Esen’i de Beykoz’daki yalısına kapatarak zorla vekaletname imzalatıp yalıyı aldıktan sonra aç ve susuz bırakarak ölüme terk ettiği belirlendi. Yaşlı kadının varisinin olmadığını sanan çete, evlatlık engeli ile karşılaştı. Çete evlatlık İbrahim Ayaşlı Esen’i Kanlıca’da bir eve kapatıp işkenceyle mirastan feragat belgesi imzalattı. Esen, polise başvurunca doktorların normal ölüm diye rapor verdiği Vana Ayaşlı Esen’in öldürüldüğü anlaşıldı. Soruşturma kapsamında müteahhit Çetin A. ve Beykoz Tapu Müdürü G.D.T.’nin de bulunduğu 28 kişiyi yakalayan polis dün de Şişli Tapu Müdürü N.A. ile Ümraniye Tapu Müdürlüğü’de memur T.T. de gözaltına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!