Yalçın Küçük sorguyu ve cezaevini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Yalçın Küçük sorguyu ve cezaevini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2009 13:21

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu iken avukatlarının itirazı üzerine tahliye edilen ancak hakkındaki başka davalar nedeniyle yeniden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Prof. Dr. Yalçın Küçük geceyarısı serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Küçük, Balat'taki evinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Prof.Dr. Yalçın Küçük, "Doğrusu 7 aydır bekliyorduk. Biz açık hedeftik. Mustafa Özbek de bu hedefin içindeydi" dedi.

 

"2 SAVCI ÇOK KİBARDI"

 

Şu anda tutuklu bulunanlar ile cezaevinde görüştüğü belirten Küçük, "Ben onlarda cumhuriyet savaşçısı hali gördüm. Benim onun içinde olmam lazımdı. Tuncer paşaya uçakta getirilirken 'Paşam bu tertibim içinde sizle birlikte yanyana olmaktan gurur duydum' dedim. Benim bunun dışında olmam mümkün değildi. Tutuklanıp oraya gittiğimde çok memnun oldu oradakiler. Benim açıklamaların bellidir. Yalçın Küçük tutuklandığı zaman davanın başka bir niteliği olacağı düşünülüyordu. AKP'yi kim eleştirmişse onlar içeri de veya sanık. Beni alıp tekrar nezarethaneye götürdüklerinde Erhan Göksel'i gördüm, oldukça moralliydi" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Emniyette kendisine sorulan soruları 'yüz karası' olarak nitelendiren Küçük, "Siz Sivas kongresinde manda kararı alındı diyorsunuz nasıl söylersiniz' diye sordular. Ben savcılığa çıktığımda 2 savcı çok kibardı. Ben gittiğimde daha çok kibardılar çok tedirginlerdi. Bana yönelik hiçbir iddia yoktu" şeklinde konuştu

 

"ERGENEKON SANIĞI OLMAK BİR ONURDUR"

 

"Bu dava bitecek. Bütünü tahliye olacak. Benim tahliye olduğum gibi herkes tahliye olacak" diyen Küçük, tutuklu nakılardan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile karşılaşmasını şöyle anlattı: "Gayet yakışıklı, gençleşmişti. Hurşit Paşa bana dedi ki: Hocam iki Atatürkçü'nün burada karşılaşması ne kadar acı verici"

 

Veli Küçük ile de görüştüğü belirten Küçük, "Hepsi bana sevgilerini sundular. Benim için Ergenekon sanığı olmak bir onurdur. Bizim AKP ile sorumuz yok ama Cumhuriyeti yıkmaya çalıştıkları zaman bizim sorunumuz oluyor. Bu dava devam edecek ama tahliyeyerle devam edecek. Orada Cumhuriyet savunuluyor" dedi.

 

Haberin Devamı

Yalçın Küçük, 7 Ocak'ta yapılan operasyonda gözaltına alınmış, 12 Ocak'ta tutuklanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!