Yalan söylemek adama yakışır mı

Güncelleme Tarihi:

Yalan söylemek adama yakışır mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2010 00:00

Malatya’nın ilçelerinde halka seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın “Dokunulmazlıkları kaldıracağız” sözlerini anımsatarak, “Yalan söylemek bir adama yakışır mı? Dokunulmazlıkların olmadığı bir Anayasa değişikliğini kabul etmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

CHP LİDERİ MALATYA'DA

CHP'YE 3 ABUZER TRANSFERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Dokunulmazlıkları kaldıracağız” sözlerini anımsatarak, “Yalan söylemek bir adama yakışır mı? Halka doğruları söylemeyeni sandığa gömmek halkın borcudur” dedi. Kılıçdaroğlu, dün Malatya’nın Pütürge, Beydağı, Yazıhan, Fethiye ve Arguvan ilçelerini gezdi. Kılıçdaroğlu, Pütürge’ye ilk kez geldiğini belirtti ve “İnşallah bundan sonra Başbakan olarak gelirim” dedi. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan parti otobüsünden gezilerin başladığı ilk günden bu yana Onur Akın’ın “Kılıçdaroğlu” şarkısı çalınırken, dün ilk kez Arguvan’a girişte, Mahzuni Şerif’in, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını anlatan “Sarı saçlı mavi gözlü nerdesin” ile bazı Alevi türküleri seslendirildi. Kılıçdaroğlu, konuşmalarında özetle şöyle dedi:

* Anayasa değişikliği daha fazla demokrasi ve özgürlük için değil. ‘Halkın ayak sesleri geliyor. Sadece halk iktidar olacak, CHP iktidar olacak bize hesap soracak. En iyisi Yüce Divana kendi hâkimlerimizi belirleyelim de beraat edelim’ diyorlar. Buradan söz veriyorum. Nereye kaçarsanız kaçın, halk yetki verirse kul hakkı yiyenlerden sonuna kadar hesap soracağız. Eğer ‘hayır’ oyu verirseniz bunların kaçacak delikleri olmayacak artık. Hayırsızlara ‘hayır’ diyerek onlara inşallah ilk şamarı indirmiş olun.

/images/100/0x0/55eb100af018fbb8f8a89bcc

* Dokunulmazlıkların olmadığı bir Anayasa değişikliğini kabul etmeyeceğiz. Hesap vermeye hazırlarsa dokunulmazlıklar kaldırılsın. En az 5- 6 yerde televizyon ekranlarında dokunulmazlıkları kaldıracağını söyledi. Yalan söylemek bir adama yakışır mı? Halka doğruları söylemeyeni sandığa gömmek halkın borcudur.

* Yeni bir anlayışla, yeni bir yola çıktık. Size hizmet etmek istiyoruz, bunun yolu önce vatandaşı düşünmektir. Zenginleşmeyeceğiz, milletin cebine el atmayacağız, kul hakkı yemeyeceğiz ve havuzlu villada oturmayacağız. Allah, ‘Her türlü suçla gel affedebilirim ama kul hakkıyla önüme gelme’ diyor.

Yazıhan karşılaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt gezileri ilginç görüntülere sahne oluyor. Kılıçdaroğlu’nun otobüsü, dün Malatya’nın Yazıhan İlçesi’ne girişinde atlılar tarafından durduruldu. CHP bayrakları taşıyan atlılar, Kılıçdaroğlu’na ilçenin girişinden merkezine kadar eşlik ettiler. Kılıçdaroğlu, Pütürge’de yaptığı konuşmanın ardından ise siyah kasketini taktı, otobüse yaklaşan yaşlı bir kadının elini öptü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!