Yalan makineli çete

Güncelleme Tarihi:

Yalan makineli çete
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 12:36

KONYA Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, toplam 30 bin YTL değerinde malzeme çaldıkları idida edilen 10 kişilik hırsızlık şebekesini çökertti.

Haberin Devamı

8 ilçede hırsızlık olayına karıştığı belirlenen şebeke üyelerinin, iki belediye binası ile bir camiden de hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Şebeke üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramada elektronik eşyaların yanısıra, 9 uyku seti, nevresim ve yorgan takımı, 400 YTL değerinde kuruyemiş ile bir yalan makinesi bulundu. Yalan makinesinin şebeke yöneticileri tarafından, şebeke üyelerini test etmekte kullanıldığı iddia edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlıktan çok sayıda sabıkası bulunan bir grubun çeşitli ilçelerde hırsızlık olayına karıştığını belirledi. Bunun üzerine grubu takibe alan polis, 1 ay süren çalışmanın ardından şebeke üyelerinden Bayram Yiğit’i (22) çalıntı bir bilgisayarı satmak üzereyken suçüstü yakaladı. Düzenlenen eş zamanlı operasyonda hırsızlık şebekesinin lideri konumunudaki hırsızlıktan 20 sabıka kaydı bulunan Abdullah Korkmaz (28), 7 sabıka kaydı bulunan Sefer Koçaker (33), 3 kaydı bulunan Bayram Yiğit (22), 3 sabıkası bulunan Ali Alagöz (30), 5 sabıkası bulunan Mehmet Özdemir (25), hırsızlıktan 18 sabıkası bulunan Celal Kaşar (30), 1 sabıkası bulunan Veysel Atasever (40), 2 sabıkası bulunan Fethullah Erdoğan (33) ile İbrahim Kurt (35) ve Zekeriya Bulut (30) gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BELEDİYEDEN TV, CAMİDEN HALI ÇALMIŞLAR

Şüphelilerin Çumra, Beyşehir, Güneysınır, Hüyük, Akören, Derbent, Kadınhanı, Seydişehir ilçelerinde 6 ev, 6 işyeri, 2 belediye binası, bir cami ile bir otomobilden 30 bin YTL değerinde hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin kiraladıkları otomobille hırsızlık yaptıkları, Hüyük İlçesi’ne bağlı Mutlu Belediyesi’nden 2 LCD ekran TV, 2 bilgisayar, Akören Belediyesi’nden uydu alıcısı, DVD ve ses yükseltici, Derbent Camii’nden de tarihi halı çaldıkları anlaşıldı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 2 LCD ekran TV, 2 bin YTL değerinde sigara, 3 bilgisayar, 9 uyku seti, nevresim ve yorgan, 1 adet 37 ekran TV, 2 uydu alıcısı, 1 ses yükseltici, 400 YTL değerinde kuruyemiş, hırdavat malzemeleri, 5 Rolex saat, 3 cep telefonu bulundu. Şüphelilerin, çaldıkları kuruyemişleri oturdukları mahallede dağıttıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

YALAN MAKİNESİ ŞAŞIRTTI

Çete üyesi Sefer Koçaker’in evinde yapılan aramada ele geçirilen yalan makinesi polislerin dikkatini çekti. Yalan makinesinin çalıntı mı olduğu, yoksa şebeke tarafından satın mı alındığı henüz belirlenemedi. Polis yetkilileri yalan makinesiyle ilgili herhangi bir hırsızlık müracaatının yapılmadığını söyledi. Polisler, ilk kez bir hırsızlık şebekesinde yalan makinesi ele geçirdiklerini belirtti. Yalan makinesinin, şebeke yöneticilerince alt kademedeki üyeleri test için kullanıldığı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!