Yakınlarıyla hayat buldular

Güncelleme Tarihi:

Yakınlarıyla hayat buldular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2009 09:50

Bursa'da üç çocuk yakınlarının böbrekleriyle yaşamlarına devam ediyorlar.

16 yaşındaki Furkan Demir, 14 yaşındaki Burak Ekinci ve 13 yaşındaki Sedagül Arslan, annesi, amcası ve dedelerinden nakledilen böbreklerle yaşamlarını sürdürüyorlar.

Bursa'da yaşayan Nurhan- İrfan Demir çiftinin lise 3'üncü sınıfa giden oğulları Furkan Demir, geçen yıl aniden rahatsızlanarak, hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen böbrekleri işlevini yitiren Furkan Demir'in tedavisi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürerken, Nurhan- İrfan Demir çifti, burada tedavi gören merkez Yıldırım İlçesi Erikli Mahallesi'nde oturan Burak Ekinci'nin annesi Mükerrem Ekinci ile Arabayatağı Mahallesi'nde oturan Sedagül Arslan'ın annesi Cemile Arslan ile tanıştı.

Gece hastanede oğluna refakat ederken televizyonda yayınlanan bir programda İstanbul'da özel bir hastanede görev yapan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'nun böbrek nakliyle ilgili röportajını izleyince, görüştüğü Burak Ekinci ve Sedagül Arslan'ın aileleriyle konuşup belirli tarihlerde İstanbul'a giderek çocuklarına dokuların uyuşması halinde böbreklerini verebileceklerini söylediler. Yapılan tahlillerden sonra geçen Mayıs ayında Burak Ekinci annesi Mükerrem Ekinci, Furkan Demir amcası Ahmet Demir Sedagül Arslan ise Temmuz ayında dedesi Mehmet Arslan'ın böbreğiyle sağlıklarına kavuştu.

Çocuklarının aldıkları böbrekle sağlığına kavuştuğunu söyleyen Nurhan Demir, oğlunun diğer arkadaşları gibi yarım kalan eğitimine bu yıl devam edeceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!