Yakında milyoner olacak

Güncelleme Tarihi:

Yakında milyoner olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 00:00

Cinayet suçlaması nedeniyle İtalya’da yargılandıktan sonra önceki gün beraat eden Amanda Knox, dün ilk iş olarak ABD’ye geri döndü.

Haberin Devamı

Meredith Kercher’i 4 yıl önce öldürdüğü suçlamasıyla 26 yıl hapse mahkûm edilen, ancak Temyiz Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun ardından erkek arkadaşıyla birlikte beraat eden Knox’u artık, çok farklı bir hayat bekliyor. İtalya’ya orta sınıf aileye mensup bir öğrenci olarak giden 24 yaşındaki Knox, kısa süre içerisinde milyon dolarlık servete kavuşacak.
TV’ler peşinde
Dün Seattle’a ulaşan Knox’un şimdi, İtalya’da yaşadıklarını bizzat ilk hangi televizyon kanalına anlatacağı merak konusu. ABC, CNN, CBS, NBC gibi kanalların, ilk anlatımın haklarını münhasıran almak için çok yüksek bedellerle Knox’a başvurdukları belirtiliyor. Seattle’da yayın yapan bir yerel radyo, hakkında beraat kararı alınmasından yalnızca birkaç dakika sonra Amanda Knox’a iş teklifinde bulundu. KQMV adlı radyodan yapılan anonsta, “Serbest kalman bizi çok memnun etti Amanda, eve dönmeni bekliyoruz. En başından bu yana sana o denli inandık ki, sabah programımızı bir hafta boyunca sunman için sana 10 bin dolar teklif ediyoruz” denildi.
Film de çekilecek
Ayrıca bir Amerikan televizyon şirketinin, Amerikalı eski öğrenciyi Roma’dan aldırmak üzere özel jet kiraladığı öne sürüldü. Hollywood yönetmeni Michael Winterbottom, şimdiden Knox’un hikâyesini anlatan bir film çekmek üzere kolları sıvadı. Henüz proje hâlindeki filmde Oscar ödüllü Colin Firth’ün de oynayacağı söyleniyor. Öte yandan birçok yayınevi de, Knox’un yaşadıklarını biyografi ya da otobiyografi kitabı olarak sunmak üzere sıraya girmiş durumda. Kısacası İtalya’ya sıradan bir öğrenci olarak dönen Knox, dünyanın en gelişmiş eğlence endüstrisine sahip ABD’ye neredeyse bir star olarak döndü.

Haberin Devamı

KARARI DUYUNCA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / FOTO GALERİ 

 

KARARIN AÇIKLANDIĞI TARİHİ AN / WEB TV

Ailesi: Gerçek katili bilmek istiyoruz

4 yıl önce vahşice öldürülen kızlarının katili olduğunu düşündükleri Amanda Knox’un koşulsuz beraati, Meredith Kercher’in ailesini yasa boğdu. Kercher’in annesi Arline, kız kardeşi Stephanie ve erkek kardeşi Lyle, düzenledikleri basın toplantısında şunları söylediler:
Suç ortakları kim
“Halen şoktayız. Çünkü karar sonrası bize somut bir yanıt verilmedi. İki suçlu, neden birden suçsuz görülerek beraat etti? Bunun için bugün bir üst mahkemeye, yani Yüksek Mahkeme’ye başvuracağız. Benim kızım evindeki odasında öldürüldü. Cinayetle ilgili 16 yıla mahkûm olan Rudy Guede’nin suç ortakları kimler? Bunu bilmek hakkımız. İtalyan adaletine inanıyoruz ama sorularımıza tek ağızdan yanıt bekliyoruz. Gerçek katillerin adlarını bilmek istiyoruz.”
Knox’un uzun süren hukuk mücadelesinde yanında olan avukat Carlo della Vedova davanın kazananı olmadığını öne sürdü. Vedova, “Karar açıklandıktan sonra hiçbir şey söylemedi. Ama çok mutluydu. Başta çok genç ve tecrübesizdi artık olgunlaştı” diye konuştu.
Onu unuttular
Cinayetin sorumlusu muydu değil miydi sorusu nedeniyle davanın en çok konuşulan ismi, zanlı Amanda Knox oldu. Bu da, cinayete kurban giden Meredith Kercher’in bir bakıma unutulmasına neden oldu. (Reha ERUS / ROMA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!