'Yakalayın'

Güncelleme Tarihi:

Yakalayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 01:09

Palalı için mahkemeden aynı gün son karar.

Haberin Devamı

İlk çıktığı mahkemede serbest bırakılan Gezi Parkı palacısı Sabri Çelebi hakkında, İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği yakalama kararı, 5 Ağustos’ta davanın görüleceği 53’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Ancak mahkeme, aynı gün aldığı ikinci bir kararla palalı için yeniden yakalama kararı çıkardı.

GEZİ Parkı eylemlerinde protestoculara palayla saldırdığı gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece önce serbest bırakılan Sabri Çelebi’nin yakalama kararını kaldıran mahkeme aynı gün yeniden yakalama kararı aldı. İlk çıktığı mahkemede serbest bırakılan Çelebi hakkında, İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen yakalama kararı, 5 Ağustos’ta davanın görüleceği 53’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Ancak mahkeme, aynı gün aldığı ikinci bir kararla, yeniden yakalama kararı çıkardı. Karara gerekçe olarak, hakkında 27 yıl hapis cezası istenen sanığın yurtdışında olması ve savunmasının alınamaması gösterildi. Sabri Çelebi’nin avukatı Turan Öner İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin yakalama kararının kaldırılarak yeniden yakalama kararı verilmesini şöyle değerlendirdi:

AVUKAT: HUKUKEN ZORUNLU

“Yakalama kararının mahkemeye gelinceye kadar olan bölümü, soruşturma aşamasıdır. Mahkemenin tensip zabtının kabul edildiği andaki bölümü de kovuşturma aşaması olarak adlandırılır. Dolayısıyla 1’inci evre yani soruşturma aşaması sona erdi ve yargılamaya geçildi. Yani kovuşturmada yeni bir karar vermek zorunda olduğu için mahkeme, eski yakalama kararını kaldırıp yeniden yakalama kararı verdi. Hukuken böyle bir zorunluluk var. İstanbul 53’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin yakalama kararının devamına da diyebilirdi. Müvekkilim Sabri Çelebi bana 1 ay sonra geleceğini söyledi. Tehditler aldığı için savcılığa suç duyurusunda bulunmamı istedi.” Bu arada, mahkeme, diğer sanıklar Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik’e ilk duruşmanın görüleceği 18 Aralık 2013 günü için çağrı kağıdı gönderilmesine karar verdi.

Ailesi geldi kendi gelmedi

Haberin Devamı

PALACI Sabri Çelebi, ilk yakalama kararı öncesinde, hakkında yurt dışına çıkma yasağı da olmadığı için eşi Daoui Hanae Çelebi ve çocuğu Havin Nilda Çelebi ile Fas’ın Kazablanka kentine gitti. Burada eşinin ailesinin yanında kalan Çelebi, Türkiye’ye döneceğini söyledi ancak ilk aldığı dönüş biletini yaktı. Sabri Çelebi’nin eşi ve çocuğu önceki gece, saat 21.15’de THY’ye ait bir uçakla İstanbul’a döndüler. Ancak hakkında 27 yıla kadar hapis cezası Sabri Çelebi, Fas’ta kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!